Hjemmelaget fiskeburger

    En sunnere vri på det tradisjonelle hamburgermåltidet, hvor selve burgeren er laget med fisk. Kjempegodt!

    En sunnere vri på det tradisjonelle hamburgermåltidet, hvor selve burgeren er laget med fisk. Smak eventuelt fiskeburgerne til med friske eller tørkede urter, sitronskall – eller hva med å slenge i noen stekte baconbiter? Her er det også lov å ta en liten snarvei ved å bruke ferdige fiskekaker som hamburger.

    Oppskrift på fiskeburger

    Totaltid 20 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 600 g skinn- og benfri filet av hyse, torsk eller sei

    • 1 ts salt

    • 0,5 ts malt pepper

    • 2 ss potetmel

    • Ca. 2 dl melk

    • Smør til steking

    Tilbehør:

    • 2 avokadoer

    • 1 lime, bruk bare saften

    • 4 burgerbrød

    • 4 blader salat

    • 2 tomater, i skiver

    Slik lager du hjemmelagde fiskeburgere

    1. Skjær fisken i mindre biter og ha i en foodprocessor sammen med salt, pepper og potetmel. Kjør godt sammen, og spe på med melk til du har fått passe konsistens.

    2. Form farsen til passe store burgere. Stek fiskeburgerne i smør over middels varme på begge sider til de er gjennomstekte.

    3. Del avokadoene, og fjern steinene. Mos avokadokjøttet med en gaffel og smak til med lime og salt. Servér burgerne mellom brød med salat, tomat og avokadomos.

    Visste du dette?

    Visste du at avokado vokser på avokadotreet, og det kan bli mer enn 20 meter høyt? Avokado er et gammelt spansk ord for advokat. Mange tror at avokadoen er en grønnsak siden den verken er søt eller inneholder fruktsyre – men egentlig er den en frukt!