Kokosfisk

    Kokosfisk, altså en fiskerett med både kokosmelk og kokosflak, kan være løsningen for å få barna til å spise mer fisk. Og det høres jo også så flott ut – og smaker skikkelig eksotisk!

    Kokosfisk, altså en fiskerett med både kokosmelk og kokosflak, kan være løsningen for å få barna til å spise mer fisk. Og det høres jo også så flott ut – og smaker skikkelig eksotisk! Du kan bruke hvit fisk som i oppskriften, eller blande flere ulike fisketyper. Serveres gjerne med grønn salat og naanbrød ved siden av.

    Oppskrift på kokosfisk 

    Totaltid 30 minutter

    Steketid 20 minutter

    Dette trenger du til 4 porsjoner:

    • 250 g ris

    • 700 g hvit fiskefilet, f.eks. torsk, steinbit eller sei

    • 1 paprika

    • 3 vårløk

    • 1 boks kokosmelk

    • 2 ts karri

    • 1 sitron, saften

    • 2 egg

    • 1 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 4 ss kokosflak

    Slik lager du kokosfisk 

    1. Kok risen som anvist på pakken. Sett stekeovnen på 200 °C

    2. Skjær fisk, paprika og vårløk biter, og ha det i en ildfast form.

    3. Visp sammen kokosmelk, karri, sitronsaft og egg, og krydre med salt og pepper. Hell blandingen over fisken i formen.

    4. Stek retten midt i ovnen ved 200 °C grader i ca. 20 minutter. De sist fem minuttene av steketiden drysser du over kokosflak.

    5. Server med nykokt ris.

    Visste du dette?

    Kokosnøtta er en steinfrukt og veier vanligvis ca. 2 kg, men kan bli opptil 5 kg!