Kokosfisk

Du kan bruke hvit fisk som i oppskriften, eller blande flere ulike fisketyper. Serveres gjerne med grønn salat og naanbrød ved siden av.

Oppskrift på kokosfisk 

Totaltid 30 minutter

Steketid 20 minutter

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 250 g ris

  • 700 g hvit fiskefilet, f.eks. torsk, steinbit eller sei

  • 1 paprika

  • 3 vårløk

  • 1 boks kokosmelk

  • 2 ts karri

  • 1 sitron, saften

  • 2 egg

  • 1 ts salt

  • 0,25 ts pepper

  • 4 ss kokosflak

 

Slik lager du kokosfisk

  1. Kok risen som anvist på pakken. Sett stekeovnen på 200 °C

  2. Skjær fisk, paprika og vårløk biter, og ha det i en ildfast form.

  3. Visp sammen kokosmelk, karri, sitronsaft og egg, og krydre med salt og pepper. Hell blandingen over fisken i formen.

  4. Stek retten midt i ovnen ved 200 °C grader i ca. 20 minutter. De sist fem minuttene av steketiden drysser du over kokosflak.

  5. Server med nykokt ris.

 

Visste du dette?

Kokosnøtta er en steinfrukt og veier vanligvis ca. 2 kg, men kan bli opptil 5 kg!


22.02.2017 09.54.07