Laks og mango med ingefærdressing

Denne sommermiddagen er perfekt å ta med seg ut i varmen. Den er helt ypperlig som en lunsj eller en litt lett middag.

 

3 personer / Glutenfri / 20 min

 

INGREDIENSER

300 g salmalaks

1 mango

2 modne avokadoer

1 pakke rucola

2 vårløk

3 ss sesamfrø

2 ss finhakket fersk ingefær

4 ss soyasaus

2 ss fishsause

1 rød chili

Saft fra 2 lime

 

FREMGANGSMÅTE

  1. Kutt salmalaksen, mango og avokado i terninger og ha i en stor bolle.
  2. Ha i ruccola og finhakket vårløk.
  3. Stek sesamfrøene i en tørr panne til de fåren gyllen farge.
  4. Lag dressingen ved å finhakke ingefær og røre den sammen med soyasaus, fishsause, finhakket chili og saften fra 2 lime.
  5. Rør dressingen inn i salaten og dryss sesamfrø over.

 

Taes med ut i solen og nytes med en duggfrisk limonade. 

Hilsen Ida Gran-Jansen.

 

 


02.06.2021 10.05.20