Laksepai med potetmos

    Fisk i form er jo morsomt. For fisk er alltid i form. Få dyr er så treningsvillige som fisk!

    Her kan du fint bruke den fisketypen du ønsker, eller blande for eksempel torsk og laks. Topp gjerne herligheten med et smakfullt lokk av potetmos! Du kan også bruke søtpotet til toppingen, eller smaksette potetmosen med hakkede friske urter eller karri.

    Oppskrift på laksepai med potetmos

    Totaltid 50 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du: 

    Potetmos

    • 1 kg poteter, kokefaste

    • 1 egg

    • 2 dl melk

    • 1 ss smør

    • 0,5 ts salt

    • 0,5 ts pepper

     

    Laksepai

    • 2 ss smør

    • 3 ss hvetemel

    • 5 dl melk

    • 0,5 sitron, revet skall

    • 2 ss frisk dill, hakket

    • 700 g laks i terninger

    • ½ purre, hakket


    Slik lager du laksepai med potetlokk

    Potetmos

    1. Skrell potetene og kok dem møre. Damp potetene tørre og ha i egg, melk og smør. Kjør til en jevn puré med en miksmaster. Smak til med salt og pepper.

    Laksepai

    1. Sett stekeovnen på 200°C.

    2. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe på med litt og litt av melken til du får en tykk saus. Smak til sausen med salt, pepper og sitronskall. Vend inn dill, fisk i terninger og purre.

    3. Ha fisken i en ildfast form, og sprøyt potetmosen med en sprøytepose (alternativt kan du bruke en brødpose hvor du klipper av det ene hjørnet). Gratinér paien midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og potetmosen har en pen farge.

    Tips!

    Fiskepaien kan lages i aluminiumsformer og fryses til senere.