Laksetaco

    Fredagstacoen er ikke helligere enn at kjøttdeigen kan byttes ut med sunne laksebiter, som blir til en fyrrig meksikaner!

    Taco med laks er en fin vri på fiskemiddagen. Kesam blandet med limesaft og revet limeskall smaker nydelig til. Vil du ha en asiatisk vri, kan du erstatte salsaen med hoisinsaus og strø over ristede sesamfrø like før servering.

    Totaltid 15 minutter / 4 porsjoner

    INGREDIENSER:

    • 500 g benfri laksefilèt
    • 1 ss olje til steking
    • 1 pose tacokrydder
    • 1 issalat
    • 12 cherrytomater
    • 1 agurk
    • 1 rødløk
    • 8 tacoskjell
    • 1 glass tacosaus
    • 1 beger lettrømme
    • 1 boks maiskorn

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skjær laksen i terninger. Stek laksebitene i litt olje over høy varme. Krydre med tacokrydderet.
    2. Strimle salaten og kutt opp tomat, agurk og løk.
    3. Servér med tacoskjell, tacosaus, rømme og mais.

    Visste du dette?

    Taco kommer fra Mexico. Der serveres de som lefser av hvete eller mais, og de fylles med ulike typer kjøtt eller skalldyr, chilisaus og ost. Sprø tacoskjell med krydret kjøttdeig er en tex-mex variant, altså taco i amerikansk forkledning.