Laksetaco

Kesam blandet med limesaft og revet limeskall smaker også nydelig til fisketacoen. For en asiatisk vri på laksetacoen erstatter du salsaen med hoisinsaus og strør over ristede sesamfrø like før servering.

Totaltid 15 minutter / 4 porsjoner

INGREDIENSER:

  • 500 g benfri laksefilèt
  • 1 ss olje til steking
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 issalat
  • 12 cherrytomater
  • 1 agurk
  • 1 rødløk
  • 8 tacoskjell
  • 1 glass tacosaus
  • 1 beger lettrømme
  • 1 boks maiskorn

FREMGANGSMÅTE:

  1. Skjær laksen i terninger. Stek laksebitene i litt olje over høy varme. Krydre med tacokrydderet.
  2. Strimle salaten og kutt opp tomat, agurk og løk.
  3. Servér med tacoskjell, tacosaus, rømme og mais.

Visste du dette?

Taco kommer fra Mexico. Der serveres de som lefser av enten hvete eller mais, og de fylles med ulike typer kjøtt eller skalldyr, chilisaus og ost. Sprø tacoskjell med krydret kjøttdeig er en tex-mex variant, altså taco i amerikansk forkledning.