Lettsaltet torsk med gulrotstuing

Lettsaltet torsk er en råvare som aldri går av moten. Servert med deilig gulrotstuing så har du et måltid som er perfekt til middag.

 

Oppskrift på lettsaltet torsk med gulrotstuing

Totaltid 25 minutter. 

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 800 g poteter


Gulrotstuing

  • 6 gulrøtter

  • 1 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 3 dl melk

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 0,5 appelsin, saft og revet skall

  • 2 ss edikk

  • 2 laurbærblader

 

Tilbehør

  • 1 pakke frosne erter

  • 1 pakke bacon

Lettsaltet torsk

  • 800 g lettsaltet torsk i biter

 

Slik lager du lettsaltet torsk med gulrotstuing

 

  1. Kok potetene til de er møre.

Gulrotstuing

  1. Skrell gulrøttene og skjær i biter. Kok gulrotbitene myke i lettsaltet vann. Sil vannet, og la bitene dampe seg tørre. Smelt smøret i en kjele og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene og smak til med salt, pepper, appelsinsaft og skall.

 

Tilbehør

  1. Kok opp lettsaltet vann og ha ertene i. La dem koke 1 minutt. Sil av vannet

  2. Klipp bacon i mindre biter og stek det gyldent i en stekepanne på middels varme

Lettsaltet torsk

  1. Kok opp rikelig med vann i en kjele og ha i eddik og laurbær. Legg i fisken, legg på lokk og trekk kjelen til side. La trekke i 10 minutter.

  2. Server lettsaltet torsk med gulrotstuing, kokte poteter, erter og sprøstekt bacon.

 

Visste du dette?

En servering kokte erter har mer vitamin C enn to store epler. En ert er grønn bare fordi den er umoden, mer modne erter er  gule i fargen. Å spise grønne erter ble moderne på 1600-1700-tallet, noe franskmennene så på som galskap siden ertene da var umodne.

 


22.02.2017 12.48.43