Lettsaltet torsk med ovnsstekte gulrøtter og eggesmør

Jeg merker at jeg ofte vil ha husmannskost. En av favorittene er noe så enkelt og godt som lettsaltet torsk. Jeg synes gulrøtter er best når de ovnsstekes med litt smør. Poteter og eggesmør er en selvfølge til denne retten:)

2 personer
Glutenfri
40 min

 

Ingredienser:

  • 2 gulrøtter
  • 2 ts smør
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 400-500 g lettsaltet torsk
  • 75 g smeltet smør
  • 1 egg
  • 1 ss fersk dill
  • Kokte poteter

 

Slik gjør du: 

 

  1. Forvarm ovnen til 210 grader.
  2. Skrell gulrøttene og skjær dem i fire på langs. Legg dem i en ildfastform og ha over smør, salt og pepper. Stek i ovnen i 20-25 minutter.
  3. Kok egget i 8 minutter før du skreller det og kutter det sammen med smeltet smør og dill.
  4. Kok opp en kjele med vann, skru varmen på platen ned til lav og legg fisken i. Sett på lokk og la trekke i 8-10 minutter.
  5. Server torsken med gulrøtter, eggesmør og kokte poteter.


28.10.2020 09.49.00