Mandelbakt torsk med agurksalat

    Har du noen gang smakt torsk og mandler sammen? Skikkelig spennende smaker, som fort kan bli en ny favoritt!

    Torsk og mandler sammen her en overraskende god kombinasjon! Fiskemiddagen servert på en helt ny måte - til alles store glede! Søtpotetmosen kan fint byttes ut med vanlig potetmos, kokte poteter, ris eller couscous. Du kan fint bruke frossen fisk i denne retten – og hvis du ønsker det: Torsken kan byttes ut med for eksempel laks.

    Oppskrift på mandelbakt torsk med agurksalat 

    Totaltid 30 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    Søtpotetmos

    • 800 g søtpotet

    • 1,5 dl lettrømme

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    Mandelbakt torsk

    • 700 g torskerygg eller filet

    • 1 beger lettrømme

    • 2 ss rød pesto

    • 1 ts red curry paste

    • 1 pose mandler i skiver

    Agurksalat

    • 0,5 agurk

    • 1 sjalottløk

    • 4 ss granateplekjerner

    • 1 sitron

    Slik lager du mandelbakt torsk med agurksalat

    Søtpotetmos

    1. Skrell søtpotetene og del i biter. Kok potetbitene i vann til de er møre.

    2. Mos potetene sammen med lettrømme til en fin puré. Smak til med salt og pepper.

    Mandelbakt torsk

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Krydre fisken med salt og pepper, og legg i en ildfast form.

    2. Pisk sammen rømme, pesto og curry paste. Hell sausen over fiskestykkene og dryss med mandler.

    3. Stek fisken midt i ovnen ved 200 °C i ca 12 minutter.

    Agurksalat

    1. Strimle agurken med en potetskreller eller ostehøvel og skjær løken i tynne skiver. 

    2. Vend sammen agurk, løk og granateple i en skål, og krydre med sitron og salt.

    Visste du dette?

    Mandel er en steinfrukt og har en gjennomsnittsvekt på 1,2 g. Det er den innerste kjernen vi spiser, etter at den hårete ytterhinnen og skallet er tatt vekk. Det er masse proteiner i mandler, samt umettet fett og fiber.