Mandelbakt torsk med agurksalat

Søtpotetmosen kan fint byttes ut med vanlig potetmos, kokte poteter, ris eller couscous. Du kan fint bruke frossen fisk i denne retten – og hvis du ønsker det: Torsken kan byttes ut med for eksempel laks.

 

Oppskrift på mandelbakt torsk med agurksalat 

Totaltid 30 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du:

 

Søtpotetmos

  • 800 g søtpotet

  • 1,5 dl lettrømme

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

 

Mandelbakt torsk

  • 700 g torskerygg eller-filet

  • 1 beger lettrømme

  • 2 ss rød pesto

  • 1 ts red curry paste

  • 1 pose mandler i skiver

 

Agurksalat

  • 0,5 agurk

  • 1 sjalottløk

  • 4 ss granateplekjerner

  • 1 sitron

 

Slik lager du mandelbakt torsk med agurksalat

Søtpotetmos

  1. Skrell søtpotetene og del i biter. Kok potetbitene i vann til de er møre.

  2. Mos potetene sammen med lettrømme til en fin puré. Smak til med salt og pepper.

 

Mandelbakt torsk

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Krydre fisken med salt og pepper, og legg i en ildfast form.

  2. Pisk sammen rømme, pesto og curry paste. Hell sausen over fiskestykkene og dryss med mandler.

  3. Stek fisken midt i ovnen ved 200 °C i ca 12 minutter.

 

Agurksalat

  1. Strimle agurken med en potetskreller eller ostehøvel og skjær løken i tynne skiver. 

  2. Vend sammen agurk, løk og granateple i en skål, og krydre med sitron og salt.

 

Visste du dette?

Mandel er en steinfrukt og har en gjennomsnittsvekt på 1,2 g. Det er den innerste kjernen vi spiser, etter at den hårete ytterhinnen og skallet er tatt vekk. Det er masse proteiner i mandler, samt umettet fett og fiber.


21.02.2017 11.07.14