Ovnsbakt skrei med gulrot- og søtpotetpuré

Skreien er nå å få tak i. Jeg kjøpte min skrei hos Obs, de har en helside av den gode fisken som du absolutt bør benytte deg av nå. Det er kun en gang i året man får tak i skrei, så dette er virkelig tiden. Du kan lage skrei på flere måter, jeg har valgt å ovnsbake den. Det er en enkel måte å lage god fisk på. Jeg serverer gulrot og søtpotetpuré til skreien, sammen med eggesmør. Eggesmør minner meg om barndommen:)

4-6 pers
Glutenfri
60 min

Ingredienser:

  • Ca. 1.3 kg skreifilet (helside)
  • 4 klyper salt
  • 2 klyper pepper
  • 2 ss smør
  • Skall fra ½ sitron
  • 1 søtpotet (475 g)
  • 4 gulrøtter (500 g)
  • 100 g smør
  • 1.5 dl kremfløte
  • Salt
  • 100 g smør til saus
  • 1 hardkokt egg
  • 2 ss hakket fersk gressløk

 

Slik gjør du: 

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader over/undervarme. Legg et stykke sølvfolie på et stekebrett og legg fisken oppå.
  2. Brett sidene av folien litt inn så du lager en "borg" rundt fisken. Da vil ikke smøret flyte utover hele stekrebrettet.
  3. Dryss over med salt, pepper, finrevet sitronskall og små klatter med smør (ca. 2 ss til sammen).
  4. Stek skreien i ca. 30 minutter eller til den flaker seg.
  5. Mens skreien steker kan du skrelle gulrøttene og kutte dem i små biter. Skrell søtpoteten og kutt den i litt større biter. Ha gulrøtter og søtpotet i en kjele med vann og kok opp under lokk. La koke i ca. 15 minutter eller til grønnsakene er møre.
  6. Hell av vannet og ha i 100 g smør og kremfløte. Bruk en stavmikser til å kjøre grønnsakene til en puree. Smak til med salt.
  7. Smelt 100 g smør til eggesmøret og ha i hakket kokt egg og hakket gressløk.
  8. Server skrei med puré og eggesmør.


17.02.2020 12.49.00