Ovnsbakt skrei med gulrot- og søtpotetpuré

    Skreien er nå å få tak i. Det er en flott torsk som er fast i fisken og mild og god i smaken.

    Skreien er bare i sesong fra en gang i januar til april, så det gjelder å benytte sjansen. Du kan tilberede den på flere måter. Ovnsbaking er en enkel måte å lage god fisk på. Serverer den gjerne med eggesmør og gulrot- og søtpotetpuré til.

    4-6 pers
    Glutenfri
    60 minitter

    Ingredienser:

    • Ca. 1.3 kg hel skreifilet 
    • 4 klyper salt
    • 2 klyper pepper
    • 2 ss smør
    • Skall fra ½ sitron
    • 1 søtpotet (ca. 475 g)
    • 4 gulrøtter (ca. 500 g)
    • 100 g smør
    • 1.5 dl kremfløte
    • Salt
    • 100 g smør til sausen
    • 1 hardkokt egg
    • 2 ss hakket fersk gressløk

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 180 grader over/undervarme. Legg et stykke sølvfolie på et stekebrett og legg fisken oppå.
    2. Brett sidene av folien litt inn så du lager en kant rundt fisken. Da vil ikke smøret flyte utover hele stekebrettet.
    3. Dryss over med salt, pepper, finrevet sitronskall og små klatter med smør, ca. 2 ss.
    4. Stek skreien i ca. 30 minutter eller til den flaker seg.
    5. Mens skreien steker kan du skrelle gulrøttene og kutte dem i små biter. Skrell søtpoteten og kutt den i litt større biter. Ha gulrøtter og søtpotet i en kjele med vann og kok opp under lokk. La det koke i ca. 15 minutter eller til grønnsakene er møre.
    6. Hell av vannet og ha i 100 g smør og kremfløte. Bruk en stavmikser til å kjøre grønnsakene til en puré. Smak til med salt.
    7. Smelt 100 g smør til eggesmøret og ha i hakket kokt egg og hakket gressløk.
    8. Server skrei med puré og eggesmør.