Ovnsbakt torsk med potet og selleristappe og soyasmør

    Smakfull torskemiddag.

    2 voksne + 2 barn / 40 min / gluten

    INGREDIENSER:

    Potet og selleristappe:

    • 350 g sellerirot
    • 500 g mandelpotet
    • 2 ss smør
    • 0.5 dl melk
    • 0.5 dl kremfløte
    • 1 klype salt

    Ovnsbakt torsk:

    • 1 torskeloin filet
    • 1 ss smør
    • 2 klyper salt

    Soyasmør:

    • 100 g smør
    • 1 sjalottløk, finhakket
    • 1 hvitløksfedd, presset
    • 80 ml soyasaus
    • 1 neve bladpersille, hakket

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skrell poteter og sellerirot og kutt dem i terninger.
    2. Kok møre, hell av vannet og la dem dampe av seg væsken.
    3. Mos poteter og selleri sammen med smøret.
    4. Rør inn melk og fløte, smak til med salt.

     

    1. Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. Legg torsken i en ildfastform og ha over litt smør og salt.
    3. Stek i 15 minutter.

     

    1. Til soyasmøret kan du smelte smøret til det bruner seg.
    2. Trekk av varmen og rør inn hakket sjalottløk og presset hvitløk.
    3. Rør så inn soyasaus og hakket bladpersille.
    4. Server torsk med potetmos og soyasmør.