Ovnsstekt laks med rotgrønnsaker og potetmos

For å få middagen enda kjappere ferdig, kan du skjære grønnsakene og fisken i mindre biter. Hvis du skreller potetene og forbereder rotgrønnsakene dagen før, sparer du ekstra mye tid når du kommer hjem fra jobben.

Oppskrift på ovnsstekt laks med rotgrønnsaker og potetmos 

Totaltid 50 minutter.
Steketid 30 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du:

Potetmos

  • 700 g kokefaste poteter

  • 1 ss smør

  • 2 dl melk

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

 

Lakseform

  • 3 gulrøtter

  • 0,5 kålrot

  • 0,5 sellerirot

  • 1 ss flytende honning

  • 1 ss olivenolje

  • 4 laksefilet à 160 gram

  • 3 vårløk, hakket

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

 

Slik lager du ovnsstekt laks med rotgrønnsaker og potetmos

Lakseform

  1. Skrell og skjær gulrot, kålrot og sellerirot i like store biter. Ha bitene i en ildfast form, og ringle over honning og olje. Krydre med salt og pepper, og stek midt i ovnene ved 200 °C i 20 minutter.

  2. Ta formen ut av ovnen og legg på laksefileter og vårløk. Krydre laksen med salt og pepper, og stek videre midt i ovnen i 10 minutter.

  

Potetmos

  1. Skrell poteter og kutt dem i mindre biter. Ha potetbitene i en kjele og dekk med vann. Kok til potetene er møre. Husk at jo mindre biter du kutter potetene i - desto kortere tid tar det å koke dem.

  2. Sil av vannet og la potetene dampe fra seg et par minutter. Ha i smør og melk og pisk til mos med en ballongvisp. Smak til med salt og pepper.

  

Visste du dette?

Den søte gulrota vi kjenner i dag fikk vi først på 1800-tallet, etter at den var blitt dyrket fram i Nederland. Visste du også at potet kommer fra et folk som ble kalt tainoer? De sa ”batata” – og da snakket de om søtpotet.


20.02.2017 15.51.33