Sashimi av laks

    Sashimi er en japansk rett med rå fisk som er skåret i tynne skiver. Dette er i høyeste grad en sunn, enkel og velsmakende middag.

    Sashimi er en japansk rett med rå fisk som er skåret i tynne skiver. Dette er i høyeste grad en sunn, enkel og velsmakende middag. Vil du ha en litt mer spicy rett, kan du tilsette litt finhakket chili og limesaft i soyasausen. Bruk gjerne fersk laks beregnet for sushi og sashimi.

    Oppskrift på sashimi av laks 

    Totaltid 20 minutter

    Dette trenger du til 4 porsjoner 

    • 250 g ris

    • 600 g SALMA eller annen god laksefilet uten skinn og ben

    • 4 reddiker

    • 1 agurk

    • 4 blader grønn salat

    • 4 ss sesamfrø, ristede

    • 8 ss soyasaus

    Slik lager du sashimi av laks

    1. Kok risen etter anvisningen på pakken.

    2. Skjær laksefileten i tynne skiver med en skarp kniv og fordel på tallerkener eller et serveringsfat.

    3. Skjær reddikene i tynne skiver og agurken i små staver. 

    4. Legg blader av grønn salat, reddik og agurk oppå laksen og dryss ristede sesamfrø og soyasausen over retten like før servering.

    Visste du dette?

    Sashimi består av to ord; ”sashi” som betyr bit og ”mi” som betyr kropp.