
Sitrusmarinert salma
Jeg har prøvd å finne en litt ny måte å lage den klassiske “gravet laks” på. Her har jeg brukt salma som jeg har marinert i lime og sitron, og en liten dæsj vodka. Fisken skal ligge i marinaden i 2 dager før den skjæres opp og serveres. Perfekt til julefrokosten eller til det tradisjonelle koldtbordet.
4 personer
10 min + to døgn i kjøleskapet
Glutenfri
Ingredienser:
- 300 g salma
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- 2 ss vodka
- Saft fra 1 lime
- Saft fra ½ sitron
- 1 neve fersk dill
Slik gjør du:
-
Pensle salmaen med vodka på begge sider.
-
Bland sammen sukker og salt og strø over begge sidene.
-
Legg fisken i en tett pose og skvis over limesaft og sitronsaft.
-
Legg posen med fisk og marinade i kjøleskapet i to dager før du skjærer den i tynne skiver. Legg utover et fat og strø på godt med fersk dill.