Sitrusmarinert salma

Jeg har prøvd å finne en litt ny måte å lage den klassiske “gravet laks” på. Her har jeg brukt salma som jeg har marinert i lime og sitron, og en liten dæsj vodka. Fisken skal ligge i marinaden i 2 dager før den skjæres opp og serveres. Perfekt til julefrokosten eller til det tradisjonelle koldtbordet.

4 personer
10 min + to døgn i kjøleskapet
Glutenfri

 

Ingredienser:

  • 300 g salma
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 2 ss vodka
  • Saft fra 1 lime
  • Saft fra ½ sitron
  • 1 neve fersk dill

 

Slik gjør du: 

 

  1. Pensle salmaen med vodka på begge sider.

  2. Bland sammen sukker og salt og strø over begge sidene.

  3. Legg fisken i en tett pose og skvis over limesaft og sitronsaft.

  4. Legg posen med fisk og marinade i kjøleskapet i to dager før du skjærer den i tynne skiver. Legg utover et fat og strø på godt med fersk dill.


28.10.2020 09.49.00