Sitrusmarinert salma

    Dette er en litt ny måte å lage klassisk gravet laks på. Her er Salmalaks marinert i lime og sitron og en dæsj vodka.

    Dette er en litt ny måte å lage klassisk gravet laks på. Salmalaks er marinert i lime, sitron og en dæsj vodka. La fisken ligge i marinaden i 2 dager før den skjæres opp og serveres. Perfekt til julefrokosten eller til det tradisjonelle koldtbordet.

    4 personer / 10 min + to døgn i kjøleskapet / Glutenfri

    INGREDIENSER:

    • 300 g Salma
    • 2 ts sukker
    • 2 ts salt
    • 2 ss vodka
    • Saft fra 1 lime
    • Saft fra ½ sitron
    • 1 neve fersk dill

    FREMGANGSMÅTE: 

    1.  Pensle laksen med vodka på begge sider.
    2. Bland sammen sukker og salt og strø over begge sidene.

    3. Legg fisken i en tett pose og skvis over limesaft og sitronsaft.

    4. Legg posen med fisk og marinade i kjøleskapet i to dager før du skjærer den i tynne skiver. Legg utover et fat og strø på godt med fersk dill.