Smørstekt torsk med spinatsaus og ris

Hvor godt er ikke smørstekt torsk?! Jeg har laget en spinatsaus til, som passer helt supert sammen med torsk og ris. Dette er skikkelig NAM-mat.

4 personer
45 min
Glutenfri

 

Ingredienser:

  • 2 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g fersk bladspinat
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 1 ss flytende kyllingfond
  • Salt og pepper
  • 400 g lettsaltet torsk
  • 1 klype pepper
  • 2 ss smør til steking
  • Ris til servering
  • 1 lime

 

Slik gjør du: 

 

  1. Varm opp smør og olje i en kjele.
  2. Stek hakket sjalottløk og hvitløk i 3 minutter på medium varme før du har i spinaten.
  3. Stek til spinaten har falt sammen (men pass på å ikke bruk for høy varme så løk og hvitløk brenner seg).
  4. Hell i kremfløte, vann og fond. La småkoke i 8 minutter før du har alt over i en blender (eller bruk stavmikser).
  5. Kjør alt sammen til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.
  6. Smelt smør i en panne på medium/høy varme.
  7. Fjern evt skinn av torsken. Pepre fisken.
  8. Smørstek torsken så den er gylden på hver side. Den er ferdig når fisken flaker seg.
  9. Server smørstekt torsk med kokt ris og spinatsaus.
  10. Skvis over litt limesaft før servering.


31.07.2020 08.49.00