Smørstekt torsk med spinatsaus og ris

    Hvor godt er ikke smørstekt torsk? Spinatsaus passer helt supert sammen med torsken og gjør det til skikkelig nam-mat.

    Hvor godt er ikke smørstekt torsk? Spinatsaus passer helt supert sammen med torsken og gjør det til skikkelig nam-mat.

    4 personer
    45 minutter
    Glutenfri

    Ingredienser:

    • 2 ss smør
    • 1 ss olje
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 200 g fersk bladspinat
    • 2 dl kremfløte
    • 1 dl vann
    • 1 ss flytende kyllingfond
    • Salt og pepper
    • 400 g lettsaltet torsk
    • 1 klype pepper
    • 2 ss smør til steking
    • Ris til servering
    • 1 lime

    Slik gjør du: 

    1. Varm smør og olje i en kjele.
    2. Stek hakket sjalottløk og hvitløk i 3 minutter på middels varme før du har i spinaten.
    3. Stek til spinaten har falt sammen, men pass på å ikke bruke for høy varme så løk og hvitløk brenner seg.
    4. Hell i kremfløte, vann og fond. La det småkoke i 8 minutter før du har alt over i en blender, eller bruk stavmikser.
    5. Kjør alt til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.
    6. Smelt smør i en panne på middels/høy varme.
    7. Fjern evt skinn på torsken. Pepre fisken.
    8. Smørstek torsken så den blir gyllen på hver side. Den er ferdig når fisken flaker seg.
    9. Server smørstekt torsk med kokt ris og spinatsaus.
    10. Skvis over litt limesaft før servering.