Soyalaks med grønnsaker

    Laks og soya er et drømmepar! Hvorfor oppdaget vi ikke dette mye tidligere?

    Laks og soya er et drømmepar. Grønnsakene i denne retten kan du variere etter hva du selv liker og har for hånden. Server gjerne soyalaksen med jasminris og limebåter. 

    Oppskrift på soyalaks med grønnsaker

    Totaltid 20 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 4 ss soyasaus

    • 1 ss sesamolje

    • 1 ss flytende honning

    • 0,5 stk chili, i ringer

    • 4 lakseskiver, à ca 160 g

    • 600 g grønnsaker f.eks. gulrot, sukkererter, squash, aubergine, reddiker

    • 2 ss nøytral olje til steking

    • 1 ts salt

    • 0,5 ts pepper

    • 2 ss ingefær, revet

    • 2 ss kokosflak

    Slik lager du soyalaks med grønnsaker

    1. Bland sammen soyasaus, sesamolje, honning og chili til en marinade. Dekk fiskestykkene med marinaden og sett kaldt. La laksen marinere i minst 10 minutter, men gjerne opp til til 2 timer – avhengig av hvor god tid du har. 

    2. Skrell og kutt grønnsakene i like store biter eller strimler. Varm opp en wok eller en stor stekepanne, og wok grønnsakene raskt i litt olje. Krydre med salt og pepper, ingefær, kokos og sesamfrø.

    3. Stek laksen i stekepanne i ca. 2 minutter på hver side rett før servering.

    Visste du dette?

    Visste du at soyasausen ble fremstilt i Kina allerede 500 år f.Kr.? Derfra kom den til Japan, og har siden spredt seg videre verden over.