Soyalaks med grønnsaker

Grønnsakene i denne retten kan du variere etter hva du selv liker og har for hånden. Server gjerne soyalaksen med jasminris og limebåter.
 

Oppskrift på soyalaks med grønnsaker

Totaltid 20 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 4 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss flytende honning

  • 0,5 stk chili, i ringer

  • 4 lakseskiver, à ca 160 g

  • 600 g grønnsaker f.eks. gulrot, sukkererter, squash, aubergine, reddiker

  • 2 ss nøytral olje til steking

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 2 ss ingefær, revet

  • 2 ss kokosflak

 

Slik lager du soyalaks med grønnsaker

  1. Bland sammen soyasaus, sesamolje, honning og chili til en marinade. Dekk fiskestykkene med marinaden og sett kaldt. La laksen marinere i minst 10 minutter, men gjerne opp til til 2 timer – avhengig av hvor god tid du har. 

  2. Skrell og kutt grønnsakene i like store biter eller strimler. Varm opp en wok eller en stor stekepanne, og wok grønnsakene raskt i litt olje. Krydre med salt og pepper, ingefær, kokos og sesamfrø.

  3. Stek laksen i stekepanne i ca. 2 minutter på hver side rett før servering.

Visste du dette?

Visste du at soyasausen ble fremstilt i Kina allerede 500 år f.Kr.? Derfra kom den til Japan, og har siden spredt seg videre verden over.


20.02.2017 13.52.11