Stekt laks med smørsaus og asparges

En middag hvor sausen nesten er hovedpersonen. Denne sausen er så god som navnet, hehe. Smørsaus med gresløk, servert sammen med pannestekt laks og asparges. Du kan også ha kokte poteter til.

4 personer
Glutenfri
45 minutter

 

Ingredienser smørsaus med gressløk:

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g smør i terninger
  • Saften fra ½-¾  sitron
  • Salt og pepper
  • 2 ss finhakket gressløk

 

Laks og asparges:

  • 800 g salmalaks
  • Salt og pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 bunt aspargestopper
  • Sitron

 

Slik gjør du: 

 

  1. Kok kremfløten til du har 1.5 dl igjen. Skru ned varmen så fløten ikke koker mer og pisk inn smør i terninger, litt av gangen til sausen tykner. Visp inn sitronsaft og smak til med salt og litt pepper. Rør til slutt inn finhakket gressløk. Ikke la denne sausen koke, bare hold den varm.
  2. Krydre laksen med salt og pepper og del den i porsjonsstørrelser.
  3. Smelt smør sammen med olje på medium/høy varme og legg fisken i. Hvis det er plass i pannen kan du også steke aspargesene samtidig. Stek i ca 3 minutter på hver side før du tar fisken ut av pannen. Aspargesen skal ha litt motstand, men myk når den er klar. Stek evt aspargesene etter du har stekt laksen om det ikke var plass i pannen.
  4. Skvis over noen dråper sitronsaft på både asparges og fisken før servering.

 

Tips: Har du en annen urt liggende hjemme som basilikum eller persille kan du erstatte gressløken med det. Du kan også servere kokte poteter eller ris til hvis du ønsker litt mer karbohydrater.


28.01.2021 09.49.00