Tomat og torsk i form

En skikkelig god hverdagsrett som virkelig får frem de gode smakene i både tomatene og torsken. Det er lett å lage og kjempesunt. Du kan bytte ut kremfløte med kun matfløte om du vil det.

4 personer
40 min
Glutenfri

 

Ingredienser:

  • 2 ss olje
  • 1 liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 tomater
  • 2 dl matfløte
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ts tørket estragon
  • 1 ss flytende kyllingfond
  • 1 neve fersk basilikum
  • 2 klyper salt
  • 1 klype pepper
  • 350-500 g lettsaltet torsk uten skinn
  • Sitron
  • Kokt ris

 

Slik gjør du: 

 

  1. I en stekepanne kan du varme opp olje. Skjær opp tomatene i terninger og stek dem i 5 minutter før du har i finhakket løk og hvitløk i et par minutter.
  2. Hell i matfløte, kremfløte, estragon og flytende kyllingfond. Smak til med salt og pepper.
  3. Hell over i en ildfastform og legg torsken i. Hakk opp basilikum og hell over.
  4. Stek på 200 grader over/undervarme i 15-18 minutter.
  5. Server med kokt ris, litt sitron og gjerne mer fersk basilikum.


04.01.2021 09.49.00