Tomat og torsk i form

    En skikkelig god hverdagsrett som virkelig får frem de gode smakene i både tomatene og torsken. Det er lett å lage og kjempesunt.

    En sunn, enkel og skikkelig god hverdagsrett som virkelig får frem de gode smakene i både tomatene og torsken. Bytt evt. ut kremfløten med bare matfløte i stedet. 

    4 personer
    40 minutter
    Glutenfri

    Ingredienser:

    • 2 ss olje
    • 1 liten løk
    • 2 hvitløksfedd
    • 4 tomater
    • 2 dl matfløte
    • 1.5 dl kremfløte
    • 2 ts tørket estragon
    • 1 ss flytende kyllingfond
    • 1 neve fersk basilikum
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 350-500 g lettsaltet torsk uten skinn
    • Sitron
    • Kokt ris

    Slik gjør du: 

    1. Varm olje i stekepanne. Skjær opp tomatene i terninger og stek dem i 5 minutter. Ha i finhakket løk og hvitløk og stek et par minutter til.
    2. Hell i matfløte, kremfløte, estragon og flytende kyllingfond. Smak til med salt og pepper.
    3. Hell det over i en ildfastform og legg torsken i. Hakk opp basilikum og ha det over.
    4. Stek på 200 grader over/undervarme i 15-18 minutter.
    5. Server med kokt ris, litt sitron og gjerne mer fersk basilikum.