Amerikanske pannekaker til  helgefrokosten eller en spesiell anledning

    Amerikanske pannekaker er SKIKKELIG godt, og veldig enkelt å lage. Det er vel en barnefavoritt, men du skal ikke se bort ifra at de voksne i familien spiser minst like mange.

    Amerikanske pannekaker er skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Og det er ikke bare en barnefavoritt, du skal ikke se bort ifra at de voksne i familien spiser minst like mange.

    Ca. 10 stk / Gluten / 30 min

    INGREDIENSER:

    • 200 g hvetemel
    • 50 g sukker
    • 3 ss bakepulver
    • ½ ts salt
    • 1 ts vaniljesukker
    • 50 g smør
    • 2 dl melk
    • 2 egg
    • Olje og smør til steking
    • Friske bær og honning/maple syrup til servering

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Rør sammen mel, sukker, bakepulver, salt og vaniljesukker. 
    2. Smelt smør på litt høy varme mens du pisker i det. Når smøret har fått en gyllen nøttebrun farge kan du trekke kjelen kjapt av platen og røre inn melk. Visp så inn eggene før du heller det over i de tørre ingrediensene.
    3. Visp til du får en klumpefri røre.
    4. Stek ca. to og to pannekaker av gangen, de skal være litt små i størrelsen. Du vil få ca. 10 pannekaker av denne røren.
    5. Server med friske bær og honning.