Havrepannekaker

    Har du hørt om noen som har protestert på å få pannekaker til middag (eller frokost)? Det vil aldri skje!

    Disse pannekakene lages med havregryn og kan serveres med cottage cheese til frokost, med bacon til middag, med syltetøy til dessert eller med friske bær til kveldsmat.

    Havrepannekaker kan også fint fryses, men legg da bakepapir mellom hver pannekake slik at de ikke klistrer seg sammen.

    Oppskrift på havrepannekaker 

    Totaltid 30 minutter.

    Til ca 16 havrepannekaker trenger du:

    • 4 egg

    • 1 liter melk

    • 0,5 ts salt

    • 4 dl hvetemel

    • 2 dl sammalt fint hvetemel

    • 1 dl havregryn

    • 2 ss smør, smeltet

    • 2 ss smør til steking

    Tilbehør

    • 1 beger cottage cheese

    • 200 gram friske blåbær

    Slik lager du gode havrepannekaker

    1. Bland mel, havregryn og salt i en bolle.

    2. Rør inn litt og litt av melken. Deretter rører du inn eggene og havregryn til du får en jevn og fin røre.

    3. Smelt 2 ss smør og rør dette inn i pannekakerøren. La røren svelle (stå urørt) i ca 10 minutter.

    4. Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme og stek havrepannekakene ca 1 minutt på hver side.

    5. Server havrepannekakene med cottage cheese og blåbær.

    Visste du dette? 

    Alle kulturer har en eller annen form for pannekaker. I USA er de litt mindre enn våre, og serveres med lønnesirup. I Jordan er pannekakene bittesmå, og de lages med yoghurt og serveres med appelsinsirup. I Frankrike heter det crêpe, som betyr krepp på norsk. Det er fordi de skal være helt løvtynne. I Russland heter pannekaker blini, og de blir gjerne servert med rømme og rogn. Den russiske forfatteren Aleksandr Kuprin skrev at «blini er et symbol på sol, vakre dager, gode avlinger, lykkelige ekteskap og sunne barn».