Helgefrokost

Alle vil vel ha tid til en lang og avslappende helgefrokost. Her får du noen av mine beste oppskrifter på hvordan du kan starte dagen med noe skikkelig digg. Bananpannekaker er elsket av både store og små, og granola med kakao er en sikker vinner!

 

Granola med kakao og cashewnøtter:

  • 100 g lettkokte havregryn
  • 50 g usaltet cashewnøtter
  • 2 ss smør
  • 2 ss maple syrup
  • 2 klyper salt
  • 1 ss kakaopulver
  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg et bakepapir på et stekebrett og sett til side.
  2. Smelt smør og maple syrup.
  3. Hakk cashewnøtter og bland dem sammen med havregryn, smøret og maple syrup, salt og kakaopulver. Rør alt godt sammen.
  4. Fordel granolaen utover stekebrettet.
  5. Stek i 20 minutter.

Server granolaen sammen med yoghurt og blåbær, eller annen frisk frukt.

 

 

Bananpannekaker:

  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 1 egg
  • 1 dl havremel
  • 2.5-3 dl melk
  • 1 stor moden banan (180 g)
  • 1 klype salt
  1. Blend sammen alle ingrediensene med en stavblender.
  2. Stek små pannekaker i en varm stekepanne med smør.

 

Egg og avokado:

  • 1 egg
  • ½ avokado
  • ¼ limesaft
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 1 grov brødskive
  1. Bløtkok egget (ca. 7 minutter koketid).
  2. Mos sammen avokado og limesaft.
  3. Fordel avokadomosen på skiven, topp med egg, salt og pepper.

 

 


21.10.2019 11.49.00