Pannekaker med gresk yoghurt og honning

Personlig elsker jeg pannekaker, og det er alltid gøy å heve smaken et hakk. Jeg har laget en sitron og honningsaus som er nydelig til disse pannekakene.

4 personer
30 min
Gluten

 

Ingredienser:

  • 3 dl melk
  • 2 egg
  • 150 g hvetemel
  • 2 klyper salt
  • 1 ss sukker pr pannekake (til karamellisering)

Honning og sitronsaus

  • 2 ss honning
  • Saft fra ½ sitron
  • Gresk yoghurt
  • Pistasjnøtter

 

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen alle ingrediensene (unntatt sukker) til pannekakerøren. Sørg for å få en klumpefri røre. La røren stå i 30 minutter på benken.
  2. Stek tynne pannekaker med smør i en varm panne.
  3. Etter du har stekt ferdig alle pannekakene kan du drysse 1 ss sukker i pannen og legge en og en pannekake tilbake i pannen på medium varme. Gjør dette med alle pannekakene, og strø 1 ss sukker i pannen mellom hver gang.
  4. Stek til sukkeret har smeltet og pannekakene karamelliseres.

 

  1. For å lage honning og sitronsausen kan du ha honning og sitronsaft i samme panne du stekte pannekakene i. Rør til honningen har smeltet og du har en sticky saus.
  2. Server pannekakene med gresk yoghurt, hakkede pistasjnøtter og honning og sitronsausen.

 


02.12.2019 12.49.00