Pannekaker med gresk yoghurt og honning

    De fleste elsker pannekaker, og det er alltid gøy å heve smaken et hakk. Disse er laget med en sitron- og honningsaus som er nydelig til pannekakene.

    Pannekaker er lett å elske, men det er alltid gøy å heve smaken et hakk.  Sitron- og honningsaus er nydelig til pannekakene.

    4 personer / 30 min / Gluten

    INGREDIENSER:

    • 3 dl melk
    • 2 egg
    • 150 g hvetemel
    • 2 klyper salt
    • 1 ss sukker pr pannekake (til karamellisering)

    HONNING- OG SITRONSAUS:

    • 2 ss honning
    • Saft fra ½ sitron
    • Gresk yoghurt
    • Pistasjnøtter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt sukkeret, til pannekakerøren. Sørg for å få en klumpefri røre. La røren stå i 30 minutter på benken.
    2. Stek tynne pannekaker i smør i en varm panne.
    3. Etter at du har stekt ferdig alle pannekakene, drysser du 1 ss sukker i pannen og legger én og én pannekake tilbake i pannen på middels varme. Gjør dette med alle pannekakene, og strø 1 ss sukker i pannen mellom hver gang.
    4. Stek til sukkeret har smeltet og pannekakene karamelliseres.

     

    1. Lag honning- og sitronsausen. Ha honning og sitronsaft i samme panne som du stekte pannekakene i. Rør til honningen har smeltet og du har en sticky saus.
    2. Server pannekakene med gresk yoghurt, hakkede pistasjnøtter og honning- og sitronsausen.