Restelapper med havregrøt, honning og bringebær

Vi har alltid rester fra havregrøten etter frokosten til Max. En ting jeg ikke vil er å kaste all den grøten. Så, det jeg gjør er å enten lage bananpannekaker med restene eller lage disse lappene med honning og bringebær. Et helt supert alternativ til å bruke opp maten og lage en ny rett ut av restene.

10-12 lapper
15 min
gluten

 

Ingredienser:

  • 200 g kokt havregrøt
  • 100 g hvetemel
  • 2 egg
  • 1 ss honning
  • 1 ts bakepulver
  • Frosne bringebær

 

Slik gjør du: 

 

  1. I et dl mål kan du alle ingrediensene utenom bringebær. Kjør det sammen med en stavmikser til du har en jevn røre.
  2. Smelt smør i en stekepanne og stek lapper (3 stk av gangen) i smør. Før du snur lappene for å steke på andre siden kan du ha noen frosne bringebær på, snu så lappen og stek ferdig på andre siden.
  3. Server gjerne ekstra honning til.

 

Tips: Har du andre bær i fryseren som blåbær eller skogsbær kan du helt fint bytte ut bringebærene med det du har.


28.01.2021 09.49.00