Brisket med barbeque-saus

    Grillmat for den som liker å kose seg og bruke god tid på tilberedningen. Nydelig med hjemmelaget barbeque-saus, maispuré og godt brød.

    Brisket med barbeque-saus

    Denne oppskriften gir fire-fem porsjoner

    INGREDIENSER:

    • 1 kg Grill Perfekt Brisket Low&Slow
    • Salt
    • Pepper
    • Røkt Paprikakrydder
     
    • Barbeque-saus
    • Maispuré
    • Sylta Rødløk
    • Godt brød, f eks Coop Grill Perfekt Surdeigsbaguette

    FREMGANGSMÅTE:

    For grilling på grill:
    1. Gni kjøttet inn med en blanding av salt, pepper og røkt paprika, ved bruk av smoker brukes kun salt og pepper.
    2. Varm grillen/smoker opp til 100 °C.
    3. Grilles på indirekte varme i ca. 10 timer.
    4. Pakk kjøttet inn i folie og grill videre i 1 time.
    5. Ta kjøttet av grillen og pakk det inn i et ekstra lag med folie, og la kjøttet hvile 1 time før oppskjæring.
    For tilberedning i stekeovn:
    1. Gni kjøttet inn med en blanding av salt, pepper og røkt paprika.
    2. Forvarm ovnen til 100 °C.
    3. Kjøttet legges med fettet opp i ildfast form med en liten tallerken under for å unngå koking.
    4. Sett formen på rist midt i stekeovnen og la kjøttet steke i 10 timer. For best resultat kan stekesjyen pensles på kjøttet underveis.
    5. Slå av varmen i ovnen og ta ut kjøttet. Pakk det inn i aluminiumsfolie og legg kjøttet inn igjen i ovnen og lukk døren.
    6. La kjøttet ettersteke i ovnen i 1 time, kjernetemperatur på 85 °C-90 °C. Ta kjøttet ut av ovnen, og det er klart for oppskjæring og servering. Anbefalt grill m/termometer.

    Lag tilbehøret selv eller kjøp det ferdig.