Brisket med barbeque-saus
Grillmat for den som liker å kose seg og bruke god tid på tilberedningen. Nydelig med hjemmelaget barbeque-saus, maispuré og godt brød.

Denne oppskriften gir fire-fem porsjoner
INGREDIENSER:
- 1 kg Grill Perfekt Brisket Low&Slow
- Salt
- Pepper
- Røkt Paprikakrydder
- Barbeque-saus
- Maispuré
- Sylta Rødløk
- Godt brød, f eks Coop Grill Perfekt Surdeigsbaguette
FREMGANGSMÅTE:
For grilling på grill:
- Gni kjøttet inn med en blanding av salt, pepper og røkt paprika, ved bruk av smoker brukes kun salt og pepper.
- Varm grillen/smoker opp til 100 °C.
- Grilles på indirekte varme i ca. 10 timer.
- Pakk kjøttet inn i folie og grill videre i 1 time.
- Ta kjøttet av grillen og pakk det inn i et ekstra lag med folie, og la kjøttet hvile 1 time før oppskjæring.
For tilberedning i stekeovn:
- Gni kjøttet inn med en blanding av salt, pepper og røkt paprika.
- Forvarm ovnen til 100 °C.
- Kjøttet legges med fettet opp i ildfast form med en liten tallerken under for å unngå koking.
- Sett formen på rist midt i stekeovnen og la kjøttet steke i 10 timer. For best resultat kan stekesjyen pensles på kjøttet underveis.
- Slå av varmen i ovnen og ta ut kjøttet. Pakk det inn i aluminiumsfolie og legg kjøttet inn igjen i ovnen og lukk døren.
- La kjøttet ettersteke i ovnen i 1 time, kjernetemperatur på 85 °C-90 °C. Ta kjøttet ut av ovnen, og det er klart for oppskjæring og servering. Anbefalt grill m/termometer.
Lag tilbehøret selv eller kjøp det ferdig.