Burger med bønner, ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål

    Vegetarburgere kommer i mange smaker og størrelser. Burger med bønner er spesielt godt sammen med ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål. Et grønt alternativ til den klassiske burgeren.

    Vegetarburgere kommer i mange smaker og størrelser. Bønneburger med parmesan er skikkelig godt, spesielt sammen med ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål – et grønt alternativ til den klassiske burgeren.

    4 burgere / Gluten / Vegetar / 40 min

    INGREDIENSER:

    Ovnsstekt søtpotet:

    • 1 middels stor søtpotet
    • 3 ss olivenolje
    • 1 ts salt

    Bønneburger:

    • 3 dl kokt quinoa
    • 1 kartong bønnemix
    • 1 egg
    • 1 dl panko til panering
    • 1 hvitløksfedd, presset
    • ½ ts salt
    • 1 klype pepper
    • 1 ts hvitløkspulver
    • 1 neve revet parmesan
    • 4 skiver cheddarost

    Stekt grønnkål:

    • 1 pakke grønnkål
    • 2 ss smør
    • 1 skvis sitronsaft
    • Litt salt

    Dressing:

    • ½ beger rømme
    • 2 ts dijonsennep
    • 1 god klype salt
    • 1 skvis sitronsaft
    • 1 lite hvitløksfedd, presset
    • Burgerbrød

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kutt søtpoteten (med skall) i tynne staver. Bland dem med olje og salt og legg dem utover et stekebrett. Stek på 210 grader varmluft i ca 25-30 minutter eller til de begynner å karamellisere seg.
    2. Hell av laken på bønnemixen og skyll dem i vann. Mos med en gaffel.
    3. Bland resten av ingrediensene med bønnemosen og form 4-5 burgere.
    4. Varm olje i en panne og stek burgerne i ca 6 minutter på hver side.
    5. Ha til slutt på cheddar, legg på lokk og stek til osten har smeltet.
    6. Varm smør i en panne og stek grønnkålen på medium varme i ca 6-7 minutter. Press over litt sitronsaft og salt, sett til side.
    7. Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
    8. Server burgerne med hamburgerbrød, dressing, grønnkål og stekt søtpotet.