Grillede, glaserte gulrøtter på verdens beste fetakrem

    Enkel og kjempegod grillmat! Gulrøtter og fetakrem er en kombinasjon vi er sikre på at du kommer til å elske.

    Grillede, glaserte gulrøtter på verdens beste fetakrem

    INGREDIENSER:

     
    Til gulrøttene trenger du:
    • 12–16 små gulrøtter med stilk (ca. 400–500 g)
    • 1 ss olivenolje
    • 1 ss flytende honning
    • Flaksalt og nykvernet pepper
     
    Til toppingen trenger du:
    • 2–3 ss ristede nøtter (f.eks. valnøtter, mandler eller pistasj)
    • Litt frisk timian eller mynte (valgfritt, men veldig godt!)
     
    Til verdens beste fetakrem:
    • 2 blokker fetaost (ca. 300 g totalt)
    • 1/2 beger crème fraîche 
    • 1–2 ts akasiehonning (her kan du gjerne smake til)
    • Finrevet skall og 1 ts saft av 1/2 sitron. TIPS! Pass på å bare bruke det gule av skallet da det hvite kan være litt bittert!
    • 1 neve fersk basilikum (ca. 10–15 blader)
    • 1–2 ss olivenolje
    • Litt nykvernet pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Vask gulrøttene— del på langs.
    2. Pensle og grill: Bland honning og olivenolje. Pensle gulrøttene og grill dem på middels varme i ca. 4–6 minutter, til de får fine grillmerker og er møre. 
    Grillet gulrot

    Verdens beste fetakrem:

    Denne er perfekt til grillede grønnsaker, kjøtt eller som dipp!
     
    1. Smuldre fetaen og ha den i en blender.
    2. Tilsett crème fraîche, honning, sitronskall og saft. 
    3. Ha i basilikum, og kjør blandingen glatt.
    4. Spe med olivenolje eller pesto og kjør videre til ønsket konsistens.
    5. Smak til med pepper
    6. Pynt ved å “sirkle” olivenolje og honning på toppen
     
    La den gjerne stå kaldt i 15–30 minutter før servering.
    Fetakrem