Grillede, glaserte gulrøtter på verdens beste fetakrem
Enkel og kjempegod grillmat! Gulrøtter og fetakrem er en kombinasjon vi er sikre på at du kommer til å elske.

INGREDIENSER:
Til gulrøttene trenger du:
- 12–16 små gulrøtter med stilk (ca. 400–500 g)
- 1 ss olivenolje
- 1 ss flytende honning
- Flaksalt og nykvernet pepper
Til toppingen trenger du:
- 2–3 ss ristede nøtter (f.eks. valnøtter, mandler eller pistasj)
- Litt frisk timian eller mynte (valgfritt, men veldig godt!)
Til verdens beste fetakrem:
- 2 blokker fetaost (ca. 300 g totalt)
- 1/2 beger crème fraîche
- 1–2 ts akasiehonning (her kan du gjerne smake til)
- Finrevet skall og 1 ts saft av 1/2 sitron. TIPS! Pass på å bare bruke det gule av skallet da det hvite kan være litt bittert!
- 1 neve fersk basilikum (ca. 10–15 blader)
- 1–2 ss olivenolje
- Litt nykvernet pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Vask gulrøttene— del på langs.
- Pensle og grill: Bland honning og olivenolje. Pensle gulrøttene og grill dem på middels varme i ca. 4–6 minutter, til de får fine grillmerker og er møre.

Verdens beste fetakrem:
Denne er perfekt til grillede grønnsaker, kjøtt eller som dipp!
- Smuldre fetaen og ha den i en blender.
- Tilsett crème fraîche, honning, sitronskall og saft.
- Ha i basilikum, og kjør blandingen glatt.
- Spe med olivenolje eller pesto og kjør videre til ønsket konsistens.
- Smak til med pepper
- Pynt ved å “sirkle” olivenolje og honning på toppen
La den gjerne stå kaldt i 15–30 minutter før servering.
