Helgrillet entrecote med grillet hjertesalat og hvitløkssmør

    Helstekt entrecôte til grillen

    Helstekt entrecote kan du enten grille eller steke i ovnen. Hvis du liker at kjøttet er litt rosa, kan du steke det til en kjernetemperatur på ca. 60 grader. Tilbehøret er ovnsstekte cherrytomater, grillet hjertesalat og hvitløkssmør.

    Glutenfri / 45 min / 4 personer

    INGREDIENSER:

    • 500 g hel entrecote (eller større)
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 1 pakke søte cherrytomater
    • 2 ss olje
    • 2 ss balsamicoeddik
    • 1 klype salt
    • 1 hel hvitløk
    • 2 hjertesalat

    Hvitløkssmør:

    • 1 stort hvitløksfedd
    • 100 g romtemperert smør

    FREMGANGSMÅTE:

    1. La kjøttet ligge fremme på kjøkkenbenken i minst 30 minutter til det er romtemperert. Gni det med salt og pepper. Grill kjøttet på direkte varme så du får en stekeskorpe rundt hele. Legg så kjøttet over på indirekte varme til kjøttet når en kjernetemperatur på 60 grader. Da er kjøttet rosa. Hvis du steker kjøttet i ovnen, kan du brune kjøttet på høy varme i en panne med olje så det får stekeskorpe rundt det hele. Fortsett så i ovnen på 175 grader varmluft til kjernetemperaturen når 60 grader. Bruk et steketermometer.
    2. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer det i skiver. 
    3. Legg tomatene i en ildfast form og hell over olje, balsamicoeddik og salt. Del hvitløken i båter, men behold skallet på og legg dem i formen.
    4. Stek på 190 grader varmluft i ca 20 minutter.
    5. Hjertesalaten snittes i to og grilles med snittsiden ned til den får en litt småbrent flate.
    6. Lag hvitløkssmøret ved å røre sammen presset hvitløk og smør.
    7. Smør hvitløksmøret over grillet hjertesalat og gjerne litt over biffen.