Helgrillet entrecote med grillet hjertesalat og hvitløkssmør

Her gir jeg deg fremgangsmåten på helstekt entrecote som du enten kan grille eller steke i ovnen. Jeg elsker at kjøttet er rosa, så jeg steker det til en kjernetemperatur på ca 60 grader. Tilbehøret er ovnsstekte cherrytomater, grillet hjertesalat og hvitløkssmør.

Glutenfri / 45 min / 4 personer

INGREDIENSER:

  • 500 g hel entrecote (eller større)
  • 2 klyper salt
  • 1 klype pepper
  • 1 pakke søte cherrytomater
  • 2 ss olje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 klype salt
  • 1 hel hvitløk
  • 2 hjertesalat

Hvitløkssmør:

  • 1 stort hvitløksfedd
  • 100 g romtemperert smør

FREMGANGSMÅTE:

  1. Du kan enten velge å grille kjøttet eller steke i ovnen. Start med å gni salt og pepper inn i kjøttet (det skal være romtemperert). Hvis du griller kjøttet så grill på direkte varme så du får en stekeskorpe rundt hele. Legg så kjøttet over på indirekte varme til kjøttet når en kjernetemperatur på 60 grader. Da er kjøttet rosa. Hvis du steker i ovnen kan du steke kjøttet på høy varme i en panne med olje så det får stekeskrope rundt hele. Fortsett så i ovnen på 175 grader varmluft til kjernetemperaturen når 60 grader. Bruk et steketermometer.
  2. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer det i skiver. 
  3. Legg tomatene i en ildfastform og hell over olje, balsamicoeddik og salt. Del hvitløken i båter, men behold skallet på og legg i formen.
  4. Stek på 190 grader varmluft i ca 20 minutter.
  5. Hjertesalaten kan du snitte i to og grille med snittsiden ned til den får en litt småbrent flate.
  6. Lag hvitløkssmøret ved å røre sammen presset hvitløk og smør.
  7. Smør hvitløksmøret over grillet hjertesalat og gjerne litt over biffen, nam!

 

210300 Obs Ida banner-1.jpg


29.06.2021 21.05.19