Biffgryte og potetmos

    Gryte på sitt beste. Her får du en god og varmende gryte med godt storfekjøtt og nydelig saus.

    Dette er gryte på sitt beste. Her får du en god og varmende gryte med godt storfekjøtt og nydelig saus. Sammen med en kremet potetmos er dette en favoritt.

    4-5 personer / Gluten / 2.5 time

    INGREDIENSER:

    Gryte:

    • 900 g høyrygg av storfe
    • 3 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 1.5 ss hvetemel
    • 3 ss olje til steking
    • 3 ss smør til steking
    • 1 rødløk
    • 3 gulrøtter
    • 3 hvitløksfedd
    • 1 dl rødvin
    • 1 ss tomatpuré
    • 1 boks hermetiske tomater
    • 2.5 dl oksekraft
    • 2 dl vann
    • 5 kvaster timian
    • 0.5 dl kremfløte

    Potetmos:

    • 1 kg mandelpoteter
    • 2.5 dl kremfløte/matfløte
    • 75 g smør
    • 1-2 ts salt
    • 1 klype pepper

     FREMGANGMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme.
    2. Sett frem en stor gryte med lokk (som tåler stekeovn) og en stor stekepanne.
    3. Skjær rødløken i båter og gulrøttene i 0.5 cm tykke skiver. Sett til side.
    4. Skjær kjøttet i terninger og dryss over salt, pepper og hvetemel.
    5. Varm stekepannen på høy varme med olje og ha i 1 ss smør. Stek halvparten av kjøttet på HØY varme så det får en stekeskorpe. Ha kjøttet over i gryten. Gjør det samme med den andre halvparten. Ha i 1 ss med smør til. Hell kjøttet over i gryten.
    6. Smelt 1 ss smør i samme stekepanne og stek grønnsakene i noen minutter. Ha i presset hvitløk og stek i 1 minutt før du heller det over i gryten.
    7. Ha på høy varme og hell i rødvin. La det koke i 1-2 minutter før du har i tomatpuré, hermetiske tomater, oksekraft, vann og timian.
    8. Sett på lokk, kok opp og sett hele gryten med lokk inn i ovnen i 2 timer.
    9. Ta kjelen ut av ovnen og rør inn kremfløte.
    10. Smak deg frem til ønsket saltmengde.

    Potetmos:

    1. Skrell potetene og kutt dem i litt store biter.
    2. Kok potetene uten salt til de er møre.
    3. Samtidig som potetene koker kan du varme opp fløte og smør.
    4. Hell av vannet på potetene og la dem dampe fra seg så de tørker litt ut før du moser dem sammen med den varme fløten og smøret. Det kan være lurt å ikke ha all væsken i samtidig, men røre ut litt og litt.
    5. Rør inn salt, pepper og malt muskat. Smak deg frem til ønsket saltmengde.