Chili con carne

    Chili con carne, denne raske og mettende kjøttgryta du kan variere ut i fra hva du har i kjøleskapet, er et supert middagsalternativ - enten det er i en stressende hverdag eller som en god utfordrer til fredagstacoen.

    Selv om Chili con carne er spansk og betyr chili med kjøtt, kan du fint gjøre den vegetarisk ved å øke mengden grønnsaker, droppe kjøttet og erstatte oksefond med grønnsaksbuljong.

    Oppskrift på chili con carne

    Totaltid 20 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du: 

    • 4 porsjoner villris, eller annenn type ris

    • 1 gul løk

    • 1 gul paprika

    • 400 g karbonadedeig

    • 1 ss olje

    • 0,5 rød chili, hakket

    • 1 ts paprikapulver

    • 1 ts salt

    • 1 ts pepper

    • 2 ss oksefond

    • 2 bokser hakkede tomater

    • 1 boks kidneybønner

    • 1 boks store hvite bønner


    Slik lager du chili con carne

    1. Kok risen som anvist på pakken. Skrell løken og hakk den og paprikaen fint.

    2. Brun karbonadedeig, løk og paprika i olje i en kjele. Krydre med chili, paprikapulver, salt, pepper og fond. Ha over hakkede tomater og kok under lokk i 10 minutter.

    3. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i kjelen sammen med det andre. Kok videre i 5 minutter, og smak til gryten med salt og pepper.

    Tips!

    Lag gjerne dobbel porsjon. Chili con carne egner seg perfekt til å fryses ned og ha på lur en dag du trenger kjapp og god middag!