Finnbiff med potetmos

Ønsker du en litt annen vri, kan du servere finnbiff med stekt sopp og kokt brokkoli eller rosenkål.


Oppskrift på finnbiff

Totaltid 25 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du:

Potetmos

  • 700 g poteter

  • 2 dl melk

  • 1 ss smør

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

 

Finnbiff

  • 600 g finnbiff av reinsdyr

  • 1 gul løk, hakket

  • 2 ss smør, til steking

  • 2 gulrøtter, i skiver

  • 3 dl lettrømme

  • ½ dl brunost, revet

  • 2 dl tyttebærsyltetøy

Slik lager du finnbiff med potetmos

Potetmos

  1. Kok potetene møre. Sil fra vannet og mos sammen med melk og smør. Smak til med salt og pepper.

 

Finnbiff

  1. Brun finnbiff og løk i smør i en kjele på middels sterk varme. Ha over gulrotskiver og rømme, og kok opp. Smak til gryten med salt og pepper og revet brunost.

  2. Server finnbiffen med potetmos og tyttebærsyltetøy.

 

Visste du dette?

 

Finnbiff er en urgammel matrett som har sitt opphav fra samene.

Hos reinen har simlen (hunndyret) også gevir. Hun har gevir helt fram til kalven er født. I denne tiden har ikke bukken gevir, så det er hunnen som er sjefen og har førsterang til maten. Girl power!


22.02.2017 11.25.55