Finnbiff med potetmos

    Skal det være en litt vill middag, med en smak av fjell og vidde? Finnbiff, eller reinsdyrskav, er rett og slett kjempegodt - og like lett å lage.

    Skal det være en litt vill middag, med en smak av fjell og vidde? Finnbiff, eller reinsdyrskav, er rett og slett kjempegodt - og like lett å lage. Ønsker du en litt annen vri, kan du servere finnbiff med stekt sopp og kokt brokkoli eller rosenkål.

    Oppskrift på finnbiff

    Totaltid 25 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    Potetmos

    • 700 g poteter

    • 2 dl melk

    • 1 ss smør

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    Finnbiff

    • 600 g finnbiff av reinsdyr

    • 1 gul løk, hakket

    • 2 ss smør, til steking

    • 2 gulrøtter, i skiver

    • 3 dl lettrømme

    • ½ dl brunost, revet

    • 2 dl tyttebærsyltetøy

    Slik lager du finnbiff med potetmos

    Potetmos

    1. Kok potetene møre. Sil fra vannet og mos sammen med melk og smør. Smak til med salt og pepper.

    Finnbiff

    1. Brun finnbiff og løk i smør i en kjele på middels sterk varme. Ha over gulrotskiver og rømme, og kok opp. Smak til gryten med salt og pepper og revet brunost.

    2. Server finnbiffen med potetmos og tyttebærsyltetøy.

    Visste du dette?

    Finnbiff er en urgammel matrett som har sitt opphav fra samene.

    Hos reinen har simlen (hunndyret) også gevir. Hun har gevir helt fram til kalven er født. I denne tiden har ikke bukken gevir, så det er hunnen som er sjefen og har førsterang til maten. Girl power!