Indisk karrigryte
Karri er konge, og denne blandingen gir en lettvint og kjempegod vegetarmiddag. En konge verdig!
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/oppskrifter/indisk-karrigryte-med-blomkal-b.jpg?ref=20EE564D08)
Litt frisk koriander, limesaft og hakkede cashewnøtter smaker ekstra godt på denne smakfulle gryteretten. Serveres gjerne med varmt naanbrød.
Oppskrift på indisk karrigryte
Totaltid 20 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
250 g villris
-
1 rødløk, hakket
-
2 hvitløksfedd, hakkede
-
1 blomkål, i buketter
-
1 rød paprika i biter
-
2 ss olje til steking
-
1 boks hermetiske kikerter
-
1 boks kokosmelk
-
2 ts karri
-
0,5 ts salt
-
0,25 ts pepper
-
1 lime, revet skall og saft
-
1 neve koriander, til servering
Slik lager du indisk karrigryte
-
Kok risen som anvist på pakken.
-
Surr løk, hvitløk, blomkål og paprika i olje i en kjele over middels varme i 3-4 minutter. Ha over kikerter, kokosmelk og karri, og kok i 10 minutter eller til blomkålen er mør.
-
Smak til gryten med salt, pepper og lime. Server med hakket koriander på toppen.
Visste du dette?
Det er blomsten på blomkålen vi spiser. Bladene kan brukes til å koke blomkålkraft til suppa.
Kasjunøttene (cashewnøttene) er egentlig ikke nøtter, men frø fra kasjutreet.