Indisk karrigryte

    Karri er konge, og denne blandingen gir en lettvint og kjempegod vegetarmiddag. En konge verdig!

    Litt frisk koriander, limesaft og hakkede cashewnøtter smaker ekstra godt på denne smakfulle gryteretten. Serveres gjerne med varmt naanbrød.

    Oppskrift på indisk karrigryte

    Totaltid 20 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 250 g villris

    • 1 rødløk, hakket

    • 2 hvitløksfedd, hakkede

    • 1 blomkål, i buketter

    • 1 rød paprika i biter

    • 2 ss olje til steking

    • 1 boks hermetiske kikerter

    • 1 boks kokosmelk

    • 2 ts karri

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 1 lime, revet skall og saft

    • 1 neve koriander, til servering


    Slik lager du indisk karrigryte

    1. Kok risen som anvist på pakken.

    2. Surr løk, hvitløk, blomkål og paprika i olje i en kjele over middels varme i 3-4 minutter. Ha over kikerter, kokosmelk og karri, og kok i 10 minutter eller til blomkålen er mør.

    3. Smak til gryten med salt, pepper og lime. Server med hakket koriander på toppen.

    Visste du dette?

    Det er blomsten på blomkålen vi spiser. Bladene kan brukes til å koke blomkålkraft til suppa.
    Kasjunøttene (cashewnøttene) er egentlig ikke nøtter, men frø fra kasjutreet.