Kremet viltgryte med reinskav

Her får du den mest kremete gryten av alle gryter, nemlig viltgryte med masse godt. Bruk norske gode rotgrønnsaker sammen med god reinsdyrskav. Det er ikke noe hokuspokus, bare skikkelig gode råvarer!

4-5 personer / Glutenfri / 50 min

INGREDIENSER:

  • 2 ss smør
  • 2 ss olje
  • 350 g reinsdyrskav
  • 400 g poteter
  • 3 gulrøtter
  • 400 g sellerirot
  • 1 løk
  • 4 dl vann
  • 2 ss viltfond
  • 1 boks creme fraiche
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts ripsgele
  • 5 stk tørket einebær
  • 2 kvaster timian
  • 2 gode klyper salt

FREMGANGSMÅTE:

  1. Du kan starte med å skrelle grønnsakene og kutte dem i terninger. Kutt løken i litt små biter og ha den sammen med de andre grønnsakene.
  2. Varm opp smør og olje på høy varme i en panne. Stek reinsdyrskavet så det brunes, hell det så over i en annen panne.
  3. Varm opp litt mer smør og olje og stek grønnsakene (alle) på medium varme i 5 minutter.
  4. Hell i vann, viltfond, creme fraiche, kremfløte, ripsgele, knust einebær, timian og viltkjøttet.
  5. Kok opp og la koke uten lokk i 15 minutter eller til grønnsakene er møre. 
  6. Smak til med salt og server. Server gjerne tyttebær til.

210300 Obs Ida banner middag.jpg

 


27.08.2021 10.02.58