Brune pinner

    En av julens mange favoritter. Brune pinner ser kanskje litt kjipe ut, men så tar du en bit og blir veldig positivt overrasket. Sprø, mye smak og skikkelig julete.

    Dette er en av julens mange favoritter. Brune pinner ser kanskje litt kjipe ut, men så tar du en bit og blir veldig positivt overrasket. Julekakene er sprø, har mye smak og er skikkelig julete.

    Gluten / 60 min / Ca. 40 biter

    INGREDIENSER:

    • 125 g sukker
    • 150 g romtemperert smør
    • 1 ss lys sirup
    • 1 eggeplomme
    • 200 g hvetemel
    • 3/4 ts bakepulver
    • 1 ts kanel
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 eggehvite
    • 4 ss hakkete mandler
    • 4 ss perlesukker

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Pisk sukker og smør til det blir hvitt og luftig, ca 2 minutter på høy hastighet med en elektrisk håndvisp.
    2. Ha i eggeplomme, sirup, hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljesukker. Bland alt godt sammen.
    3. Hell deigen ut på kjøkkenbenken og del den i fire. Rull lange pølser og plasser dem på et stekebrett. Kjevle hver pølse så den blir flatere.
    4. Pensle med eggehvite og strø over hakkete mandler og litt perlesukker.
    5. Stek dem på 175 grader i ca 16-18 minutter eller til de er fint gylne.
    6. De kommer til å ese utover. Så når de kommer ut av ovnen, kan du dele hver av dem på langs for så å dele dem på skrått oppover så du får pinner som ser ut som på bildet.