Gravlaks

    Gravlaks tar deg 10 minutter å lage, resten lager laksen seg selv. Veldig godt og dekorativt.

    Mengde: 1 gravlaks / Tid: 10 minutter + 2 døgn i kjøleskapet

    INGREDIENSER:

    • Ca 500 g laks uten skinn og bein
    • 1 ss salt
    • 2 ss sukker
    • 1 potte dill, finhakket

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Rør sammen salt og sukker.
    2. Legg halvparten av dillen i en ildfast form, og strø halvparten av sukkermiksen over.
    3. Legg fisken i formen og strø på med resten av sukkermiksen og dill.
    4. Dekk med plast og legg gjerne noe litt tungt over som press.
    5. Etter 1 døgn kan du snu fisken og la den ligge i 1 døgn til.
    6. Hell av laken og skjær opp i tynne skiver.
    7. Server gjerne med flatbrød og sennepssaus.