Pepperkakehus

Et hjemmelaget pepperkakehus høre julen til.
Oppskrift og arkitekt-tegninger finner du her!

Dette trenger du:

Pepperkaker:
1 dl sirup
150 g sukker
150 g smør
1 dl kremfløte
400 g hvetemel
½ ts malt nellik
½ ts malt ingefær
½ ts malt pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver

Glasur:
Ca. 5 dl melis
½ ss sitronsaft
1 eggehvite

Slik gjør du:

  1. Smelt sirup, sukker og smør i en kjele over svak varme til sukkeret er løst opp. Avkjøl og tilsett fløte.

  2. Vend sammen mesteparten av melet, krydder, bakepulver, og sikt blandingen over i kjelen med det andre. Arbeid sammen til en deig. Dryss resten av melet over deigen, og sett kaldt over natten.

  3. Elt deigen smidig, og kjevle den ut til en tynn leiv. Trykk ut kakefigurer med pepperkakeformer.

  4. Legg kakene på et ovnsbrett som er dekket med bakepapir. Stek kakene nederst i ovn ved 175 °C i ca. 12 minutter, eller til kakene har pen farge.

  5. Bland sammen ingrediensene til glasuren. Ha gjerne konditorfarge i glasuren. Ha glasuren i sprøytepose og pynt kakene etter eget ønske.

  
Last ned tegninger
(PDF)

   


12.10.2017 11.37.53