Pepperkaker

Pepperkaker hører julen til. De beste pepperkakene lager du selv, men det fungerer også helt fint å kjøpe ferdig deig.

50 stk / 12 timer / 30 min jobb / Gluten / Vegetar

INGREDIENSER:

  • 200 g Smør
  • 2 dl Lys sirup
  • 100 g Sukker
  • 100 g Brunt sukker, farin
  • 5 ts Kanel
  • 1/2 ts Malt ingefær
  • 1/2 ts Malt nellik
  • 5 ts Kardemomme
  • 5 dl Kremfløte
  • 5 ts Natron
  • 1 klype Salt
  • 700 g Hvetemel

FREMGANGSMÅTE:

  1. Smelt smøret og tilsett sirup, sukker, brunt sukker, kanel, ingefær, nellik, kardemomme og kremfløte. Rør alt godt sammen.
  2. Rør sammen hvetemel, salt og natron i en stor bolle. Hell de våte ingrediensene sammen med melet og rør alt med en sleiv.
  3. Velt så deigen ut på en kjøkkenbenk og elt den godt sammen til en fast og smidig deig. Del deigen opp i fire emner og pakk hvert emne inn i plastfolie. Legg deigene i kjøleskapet over natten.
  4. Før du skal begynne å kjevle ut pepperkakene kan du la deigen ligge i romtemperatur i 10-15 minutter. Da er det lettere å kjevle den, enn om deigen er veldig kald.
  5. Kjevle deigen til tynne leiver og trykk ut pepperkaker med ønskede former.
  6. Stek på 200 grader i ca. 5-6 minutter. Følg med underveis i stekingen, så pepperkakene ikke brenner seg.
  7. Pynt med melisglasur:)


21.09.2021 09.34.31