Pepperkaker

    Pepperkaker hører julen til. De beste pepperkakene lager du selv, men det fungerer også helt fint å kjøpe ferdig deig.

    Pepperkaker hører julen til. De beste pepperkakene lager du selv, men det fungerer også helt fint å kjøpe ferdig deig.

    50 stk / 12 timer / 30 min jobb / Gluten / Vegetar

    INGREDIENSER:

    • 200 g smør
    • 2 dl lys sirup
    • 100 g sukker
    • 100 g brunt sukker, farin
    • 5 ts kanel
    • 1/2 ts malt ingefær
    • 1/2 ts malt nellik
    • 5 ts kardemomme
    • 5 dl kremfløte
    • 700 g hvetemel
    • 1 klype salt
    • 5 ts natron

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Smelt smøret og tilsett sirup, sukker, brunt sukker, kanel, ingefær, nellik, kardemomme og kremfløte. Rør alt godt sammen.
    2. Rør sammen hvetemel, salt og natron i en stor bolle. Hell de våte ingrediensene sammen med melet og rør alt med en sleiv.
    3. Hvelv deigen ut på kjøkkenbenken og elt den godt sammen til en fast og smidig deig. Del deigen i fire emner og pakk hvert emne inn i plastfolie. Legg deigene i kjøleskapet over natten.
    4. Ta deigen ut og la den ligge i romtemperatur i 10-15 minutter du begynner å kjevle ut pepperkakene. Da er det lettere å kjevle den ut. 
    5. Kjevle deigen til tynne leiver og trykk ut pepperkaker med ønskede former.
    6. Stek på 200 grader i ca. 5-6 minutter. Følg med underveis i stekingen, så pepperkakene ikke brenner seg.
    7. Pynt med melisglasur.