Pinnekjøttpizza

    Denne hvite pizzaen med pinnekjøttrester har tatt sosiale medier med storm! Kremet, festlig og genial måte å bruke opp julerestene på. Prøv den - tenk, kanskje går du ALDRI tilbake til vanlig pizza!

    Pinnekjøttpizza

    Prepptid: 25 min | 2-3 porsjoner |

     

    Ingredienser:

    • 1 ferdigbunn fra Coop
    • 2 dl crème fraîche
    • 150 g fersk mozzarella, revet
    • 100 g grønnkål
    • 6-8 fiken
    • 1 dl tørket gløgg (eller rødvin)
    • ½ rødløk
    • Smør
    • 1 ss sukker
    • 2 ss balsamico
    • 150 g pinnekjøttrester
    • 100 g blåmuggost
    • Salt og pepper
     

    Slik gjør du:

    1. Start med fikenen! Skjær i biter og kok ned i gløgg på lav varme i ca. 10 minutter.
    2. Kutt bladene av grønkålstilkene og stek i smør i 2-3 minutter.
    3. Krydre med salt og pepper.
    4. Karamelliser rødløken: Skjær i skiver, stek i smør til blank, tilsett sukker og balsamico og la karamellisere.
    5. Smør crème fraîche på pizzabunnen.
    6. Legg på mozzarella, grønkål, karamellisert løk, fiken, pinnekjøtt og blåmuggost.
    7. Stek etter anvisning på pakken. Ferdig!
     
    Pinnekjøttpizza