Riskrem med kjekssmuler og karamell

Riskrem er ganske så tradisjonelt. Men, du kan fint endre litt på det tradisjonelle spør du meg. Jeg elsker riskrem med salt karamellsaus og kjekssmuler. Kanskje du skal prøve ut denne desserten på julaften i år?

6 personer
Glutenfri - bruk glutenfrie kjeks
45 min

 

Ingredienser:

  • 100 g digestivekjeks
  • 50 g smør

Riskrem:

  • 6 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 600-700 g ferdigkokt risengrynsgrøt

Karamellsaus:

  • 200 g sukker
  • 5 ss vann
  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 1-1.5 ts salt

Kjekssmuler med brunet smør:

  1. Knus kjeksen enten i en liten blender eller bruk en kjevle til å knuse kjeksen til fine smuler.
  2. Smelt smøret i en kjele, bruk medium varme. Når smøret har smeltet så kan du starte å piske i smøret mens det bruner seg. Pass på så smøret ikke brenner seg, det skal kun bli nøttebrunt.
  3. Bland kjekssmulene sammen med smøret.

Riskrem:

  1. Pisk kremfløte og sukker til en myk krem. Rør inn så mye risengrynsgrøt du ønsker.

Karamell:

  1. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en godt gylden farge.
  2. Trekk kjelen av platen og rør inn smør og kremfløte.
  3. Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellen i 3 minutter.
  4. Avkjøl karamellen.
  5. Rør halvparten av karamellen inn i riskremen og server resten av karamellsausen ved siden av.

Server riskremen med kjekssmuler og karamellsaus.

  


02.12.2019 12.49.00