Bakt søtpotet med tacokjøtt, tomatsalsa og avokadokrem

4 personer
Glutenfri
60 min

 

Ingredienser:

  • 4 søtpotet á 350 g
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 1 pose tacokrydder

Tomatsalsa:

  • 15 cherrytomater
  • ½ rødløk
  • 1 neve mynte eller koriander
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 klyper salt

Avokadokrem:

  • 2 avokado
  • 2 ss rømme
  • ½ lime
  • 1 klype salt

 

Slik gjør du:  

  1. Forvarm ovnen til 220 grader over/undervarme.
  2. Stikk små hull i søtpotetene med en skarp kniv før du legger dem i ovnen og steker de i ca 50 minutter.
  3. Mens søtpotetene steker kan du lage tomatsala. Skjær tomatene i to og bland dem sammen med finhakket løk, hakket mynte, sitronsaft og salt.
  4. For å lage avokadokrem kan du ha alle ingrediensene i en beholder og stavmikse det sammen til en krem.
  5. Varm opp 2 ss olje i en panne og stek kjøttdeigen, ha i tacokrydder og vann etter pakkens anvisning.
  6. Lag et snitt i søtpotetene og skrap løs kjøttet. Fyll dem med tomatsalsa, tacokjøttdeig og avokadokrem.


24.03.2021 08.59.39