Grønnsak- og pølsegrateng

Hverdagsmiddag for hele familien, både små og store vil elske denne gratengen. Her får du masse gode grønnsaker og smaken er utrolig god.

6-8 personer
Gluten
45 min

 

Ingredienser:

  • 125 g makaroni (gjerne fullkorn)
  • 215 g sellerirot
  • 1 liten/medium purreløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 450 g middagspølser
  • 100 g spinat
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g blomkål
  • 115 g brokkoli
  • 175 g revet mozzarella

Saus:

  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 8 dl melk
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 1 egg
  • 1 neve fersk basilikum

 

Slik gjør du: 

 

  1. Kok opp vann i en kjele og kok makaroni og sellerirot (skrelt og i terninger) til de er myke, men ikke overkokt. Hell av vannet og sett til side.
  2. Mens makaronien koker kan du smelte smør og olje i en stor panne og steke finhakket purreløk i 3 minutter før du har i pølsebiter, spinat, presset hvitløk og blomkål i biter. Stek til pølsen får farge og spinaten har falt sammen. Ca. 10 minutter på medium varme. Hell makaroni og sellerirot i og hell alt over i en stor ildfast form, eller porsjonsformer.
  3. Del brokkoli i små biter og ha den over i formen.
  4. For å lage sausen kan du smelte smør i en kjele. Pisk inn hvetemel og la dette surre i 2 minutter mens du visper. Ha i litt melk av gangen og visper godt mellom hver gang så du ikke får klumper i sausen. Ha temperaturen på medium/høy og la sausen småkoke i 5 minutter, husk å visp. Trekk kjelen av platen og visp inn malt muskatnøtt, salt, pepper, egg og fersk hakket basilikum.
  5. Hell sausen over pølsegryten (i den ildfaste formen).
  6. Dryss over ost.
  7. Stek på 200 grader varmluft i 15 minutter.


13.01.2020 12.49.00