Hamburger med parmesan og dressing

Har du lyst til å lage en skikkelig god burger med pesto, dressing, tomat, løk og smeltet ost? Da er dette oppskriften for deg. Hjemmelagde burgere er en helgefavoritt som hele familien kan kose seg med. Det skal ikke være komplisert, det skal bare være veldig, veldig godt!

6 hamburgere
Glutenfri (bruk glutenfritt brød)
40 min

 

Ingredienser:

  • 800 g kjøttdeig
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 Ts dijonsennep
  • 60 g revet parmesan
  • 2 klyper salt
  • 1 klype pepper
  • 6 skiver hvit ost til smelting

Dressing:

  • 8 ss rømme
  • 2 ss ketchup
  • 2 Ts dijonsennep
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper

Ekstra:

  • 6 hamburgerbrød
  • 3 tomater
  • 1 løk
  • Ruccola

 

Slik gjør du: 

 

  1. Bland sammen kjøttdeig, presset hvitløksfedd, dijonsennep, revet parmesan, salt og pepper. Del kjøttdeigen i 150 grams emner og form burgere.
  2. Stek burgerne på medium/høy varme til de er brunet på hver side. De kan også stekes på grillen.
  3. Legg ost på toppen og stek videre i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
  4. Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
  5. Server burgerne med tomater i skiver, tynne løkskiver og ruccola.

    PS: Et godt alternativ er også å velge ferdige burgere, for eksempel burgere fra Grill Perfekt-serien til Coop.


12.05.2020 08.49.00