Kylling Tex-Mex med avocadokrem

Jeg er overbegeistret av denne middagen - den er bare så utrolig god! Vi er alle vant med den klassiske fredagstacoen. Men, man kan jo alltids gjøre noen små endringer på den. Her har jeg brukt kyllingfilet som jeg marinerer i tacokrydder. Det hele går i et pitabrød sammen med ost og tomater. Så er det bare å bruke et toastjern til å få det hele smeltet og ekstra godt. Ved siden av serverer jeg en avokadokrem og gjerne litt rømme om du vil.

6 pitas / Glutenfri (bruk glutenfrie pitabrød) / 40 min

INGREDIENSER:

Kylling:

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 pose tacokrydder
  • 3 ss olje
  • 2 ss olje til steking
  • 1 dl vann

Avokadokrem:

  • 2 modne avokado
  • Saft fra 1 lime
  • 2 gode klyper salt
  • 1 hvitløksfedd

Ekstra:

  • 6 stk pitabrød
  • 300 g revet mozzarella/cheddarmix
  • 2 tomater
  • 1 neve granateplekjerner
  • 1 neve koriander
  • rømme

FREMGANGSMÅTE:

  1. Lag avokadokrem ved å ha avokado, limesaft, salt og hvitløk i en liten blender eller bruk en stavmikser.  Miks til du har en jevn krem. Du kan også bruke en gaffel til å mose avokadoene og røre resten inn.
  2. Ha avokadokremen i en skål og hell over litt granateplekjerner og litt koriander.
  3. Skjær kyllingen i biter og hell i tacokrydder og olje. Bland det godt sammen.
  4. Varm olje i en panne og stek kyllingen til den er gjennomstekt, men ikke tørr.
  5. Skjær pitabrødene i to og legg litt ost på bunnen, ha på tynne tomatskiver, litt kylling og enda litt mer ost. Legg på toppen og grill dem i et toastjern.
  6. Spis med en gang så de er varme. Jeg pleier å skjære de i fire deler så jeg kan dyppe i avokadokremen og rømme. Strø gjerne koriander over og litt mer granateple og crunch.

IMG_0258.jpg


24.11.2021 12.27.15