Nachos med kjøttdeig, bønner og ost

    Nachos kan du lage til middag på en hverdag eller som helgekos. Avokado, mango og jalapenos som tilbehør gjør den ekstra fresh i smaken.

    Nachos kan du lage til middag på en hverdag eller som helgekos. Avokado, mango og jalapenos som tilbehør gjør den ekstra fresh i smaken.

    4 personer
    30 min
    Glutenfri

     

    Ingredienser:

    • 1 gul løk, finhakket
    • 2 ss olje
    • 400 g kjøttdeig
    • ½ chili
    • 1,5 ts spisskummen
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 1 boks kidneybønner
    • 2 hvitløksfedd
    • 150 g nachos
    • 225 g revet ost

    Tilbehør

    • 1 boks rømme
    • 2 modne avokadoer
    • 1 mango
    • ½ boks jalapenos
    • 2 lime
    • 1 boks mais

    Slik gjør du:

    1. Varm oljen i en panne og stek finhakket løk i 5 minutter før du tilsetter kjøttdeig og hakket chili.
    2. Rør inn spisskummen, salt, pepper, kidneybønner og hvitløksfedd.
    3. Stek i 3 minutter før du trekker pannen av varmen.
    4. Forvarm ovnen til 180 grader.
    5. Kle en ildfast form, 30 x 25 cm med bakepapir. Legg et lag med nachos i bunnen, ca. 125 gram. Legg så halvparten av osten over. Fordel kjøttet over og topp med nachos og resten av osten.
    6. Stek nachosene i 13 minutter.

     

    1. Mens nachosene steker i ovnen kan du kutte opp avokado, mango og jalapenos. Hell mais og rømme i en skål og kutt opp limen.
    2. Server nachos med tilbehøret.