Pulled pork av nakkekoteletter, med coleslaw og aioli

Lyst til å by på skikkelig mørt kjøtt? Da er dette retten for deg. Du kan enkelt dra kjøttet fra hverandre, og sammen med aioli og coleslaw er dette ganske så godt.

4 stk
Glutenfri (bruk glutenfrie hamburgerbrød)
4 timer

 

Ingredienser pulled pork:

  • 900 g - 1 kg nakkekoteletter (med mye marmorering)
  • 1 liter eplejuice av god kvalitet
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 klyper salt
  • 1 klype pepper

Aioli

  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • Saft fra ⅓ sitron
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 liten klype salt
  • 1.5 dl rapsolje (ikke kaldpresset)
  • 2 ss extra virgin olivenolje

Coleslaw

  • 300 g hodekål
  • Halvparten av aiolien

  • Burgerbrød
  • Barbequesaus

 

Slik gjør du: 

 

  1. Det første du kan gjøre er å lage pulled pork. I en ildfastform kan du legge kotelettene, krydre med litt salt og ha på grokhakket sjalottløk og hvitløksfedd.  Fyll opp med eplejuice så juicen akkurat dekker kotelettene.
  2. Legg sølvolie over formen og sett i ovnen på 150 grader varmluft i 3-3.5 time.
  3. Kotelettene er ferdige når de er så møre at du kan dra kjøttet enkelt fra hverandre.
  4. Legg kjøttet (som du har dratt fra hverandre med to gafler) i en skål.
  5. Hvis du ønsker så kan du blande inn 3 ss med barbequesaus.

 

  1. Mens kotelettene steker kan du lage aioli.
  2. Ha alle ingrediensene unntatt raps og extravirgin olje i et dl-mål.
  3. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen.
  4. Hell så i oljen, i en tynn stråle mens stavmikseren kjører.
  5. Når all oljen er i vil du ha en litt tykk aioli.

 

  1. Lag coleslaw ved å kutte kålen i så tynne strimler du klarer. Bland inn halvparten av aiolien.
  2. Server burgerbrød med litt aioli, coleslaw og pulled pork.


24.03.2021 08.59.39