Taco med kylling, syltet løk, mango og avokado

Siden det er helg så skal jeg gi deg en god lørdagsrett, hvis du ikke allerede har bestemt deg hva du skal spise. Den kan jo seff lages i morgen og:) Det er taco med kylling, syltet løk, mango og avokado. En veldig god middagsrett som dere kan kose dere skikkelig med.

4 pers
45 min

 

Kylling:

  • 2 kyllingfilet med skinn
  • 2 klyper salt
  • 2 klyper pepper
  • 2 ss olje

Syltet løk

  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1.5 ss sukker
  • 0.5 dl vann
  • 1 klype salt
  • 1 rødløk

Tilbehør

  • 4 tortillalefser/skjell
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1 neve koriander
  • 1 boks mais
  • saft fra 1 lime
  • 1 neve salat
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 2 ts sterk chilisaus
  • lime

 

Slik gjør du: 

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Det første du kan gjøre er å lage syltet løk. Skjær løken i så tynne skiver du klarer og sett til side. Kok opp eddik, vann, salt og sukker i en liten kjele. Ha i løken og la koke i 30 sekunder før du trekker kjelen av platen og lar den syltede løken avkjøle seg.

  3. Salt og peppre kyllingfiletene. Varm opp olje i en panne på medium/høy varme. Stek kyllingfiletene, skinnside ned i 5 minutter eller til skinnet er gyldent. Snu filetene og stek i 1 minutt på andre siden før du setter stekepannen inn i ovnen. Stek kyllingene i ca. 10-13 minutter. Ta kylllingen ut av ovnen og la dem hvile på kjøkkenbenken mens du gjør klart resten.

  4. Skjær mango og avocado i terninger. Rør inn hakket koriander og mais. Svis inn limejuice og rør inn litt salt.

  5. Rør sammen creme fraiche og sterk chilisaus. Varm opp tortillalefsene og smør dressingen på. Skjær kyllingen opp i skiver og legg dem på. Ha så på salat, syltet rødløk og grønnsaker. Topp gjerne det hele med litt ekstra dressing og en skvis med limejuice.


17.02.2020 12.49.00