
Tapas
Tapas er noe man relativt lett kan slenge sammen og det vil se fantastisk ut. Du kan fint bruke en miks av mat du ikke trenger å gjøre noe med, slik som oster, spekemat, oliven osv. I tillegg kan du lage noen retter selv. Ida Gran-Jansen har valgt å lage bruschetta og scampi i en indisk smørsaus.
Kjøp med fra butikken:
- Et godt surdeigsbrød
- Oliven
- Spekemat
- Oster
Oppskrift Bruschetta:
INGREDIENSER:
- 4 skiver surdeigsbrød eller loff
- Olivenolje
- salt
- 1 pakke gode cherrytomater
- 3 ss olivenolje
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 skvis sitron
- 1 klype salt
- 1 neve basilikum
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dryss godt med olje på et stekebrett og skjær brødet i litt tynne skiver. Dynk skivene i oljen så de er dekket på begge sider. Dryss over salt.
- Stek i ca 10 minutter eller til skivene er gyllne.
- Skjær opp tomatene i biter og rør inn olje, balsamico, sitron, salt og hakket basilikum.
- Dander tomatene på skivene og server.
Oppskrift Scampi i indisk smørsaus:
INGREDIENSER:
- 1 pakke rå scampi (tint)
- 100 g smør
- 1 ts garam masala
- 1 ts tandorikrydder
- 2 hvitløksfedd
- 1 klype salt
- 1 skvis sitron
- 2 ss hakket koriander
FREMGANGSMÅTE:
- Rens scampien hvis den ikke allerede er renset.
- Smelt smør i en panne og ha krydderne og presset hvitløk i.
- Ha så i scampien og stek i et par minutter til scampien er gjennomstekt.
- Rør inn hakket koriander og server.
Server i flere skåler og bruk for eksempel en stor fjøl til å dandere det hele på. Nyt!