Tapas

    Tapas er noe man relativt lett kan slenge sammen og det vil se fantastisk ut. Du kan fint bruke en miks av mat du ikke trenger å gjøre noe med, slik som oster, spekemat, oliven osv. I tillegg kan du lage noen retter selv. Ida Gran-Jansen har valgt å lage bruschetta og scampi i en indisk smørsaus.

    Kjøp med fra butikken:

    • Et godt surdeigsbrød
    • Oliven
    • Spekemat
    • Oster

    Oppskrift Bruschetta:

    INGREDIENSER:

    • 4 skiver surdeigsbrød eller loff                                           
    • Olivenolje
    • salt
    • 1 pakke gode cherrytomater
    • 3 ss olivenolje
    • 2 ss balsamicoeddik
    • 1 skvis sitron
    • 1 klype salt
    • 1 neve basilikum

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dryss godt med olje på et stekebrett og skjær brødet i litt tynne skiver. Dynk skivene i oljen så de er dekket på begge sider. Dryss over salt.
    2. Stek i ca 10 minutter eller til skivene er gyllne.
    3. Skjær opp tomatene i biter og rør inn olje, balsamico, sitron, salt og hakket basilikum.
    4. Dander tomatene på skivene og server.

     

    Oppskrift Scampi i indisk smørsaus:

    INGREDIENSER:

    • 1 pakke rå scampi (tint)
    • 100 g smør
    • 1 ts garam masala
    • 1 ts tandorikrydder
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 klype salt
    • 1 skvis sitron
    • 2 ss hakket koriander

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Rens scampien hvis den ikke allerede er renset.
    2. Smelt smør i en panne og ha krydderne og presset hvitløk i.
    3. Ha så i scampien og stek i et par minutter til scampien er gjennomstekt.
    4. Rør inn hakket koriander og server.

    Server i flere skåler og bruk for eksempel en stor fjøl til å dandere det hele på. Nyt!