Tapas

Tapas er noe man relativt lett kan slenge sammen og det vil se fantastisk ut. Du kan fint bruke en miks av mat du ikke trenger å gjøre noe med, slik som oster, spekemat, oliven osv. I tillegg kan du lage noen retter selv. Ida Gran-Jansen har valgt å lage bruschetta og scampi i en indisk smørsaus.

Kjøp med fra butikken:

  • Et godt surdeigsbrød
  • Oliven
  • Spekemat
  • Oster

Oppskrift Bruschetta:

INGREDIENSER:

  • 4 skiver surdeigsbrød eller loff                                           
  • Olivenolje
  • salt
  • 1 pakke gode cherrytomater
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 skvis sitron
  • 1 klype salt
  • 1 neve basilikum

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dryss godt med olje på et stekebrett og skjær brødet i litt tynne skiver. Dynk skivene i oljen så de er dekket på begge sider. Dryss over salt.
  2. Stek i ca 10 minutter eller til skivene er gyllne.
  3. Skjær opp tomatene i biter og rør inn olje, balsamico, sitron, salt og hakket basilikum.
  4. Dander tomatene på skivene og server.

 

Oppskrift Scampi i indisk smørsaus:

INGREDIENSER:

  • 1 pakke rå scampi (tint)
  • 100 g smør
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts tandorikrydder
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 klype salt
  • 1 skvis sitron
  • 2 ss hakket koriander

FREMGANGSMÅTE:

  1. Rens scampien hvis den ikke allerede er renset.
  2. Smelt smør i en panne og ha krydderne og presset hvitløk i.
  3. Ha så i scampien og stek i et par minutter til scampien er gjennomstekt.
  4. Rør inn hakket koriander og server.

Server i flere skåler og bruk for eksempel en stor fjøl til å dandere det hele på. Nyt!