Vafler med is og karamell

Her har jeg tatt vafler til et nytt nivå, jeg har nemlig laget en salt karamell til. Varme vafler med iskrem og salt karamell. Denne vaffelrøren er også megadigg.

6-8 vafler
Gluten
Vegetar
60 min

 

Ingredienser:

  • Salt karamell:
  • 100 g sukker
  • 3 ss vann
  • 50 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts salt

    Vaffelrøre:
  • 100 g smeltet smør
  • 2 egg
  • 4 dl melk
  • 175 g mel
  • 75 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ta salt

 

Slik gjør du: 

 

  1. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en godt gyllen farge.
  2. Trekk kjelen av platen og rør inn smør, kremfløte og salt.
  3. Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellen i 3 minutter.
  4. Avkjøl karamellen.
     
  5. Pisk sammen egg, naturell yoghurt og melk. Hell i hvetemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, kanel og salt. Pisk til du har en jevn og klumpefri røre.
  6. Pisk til slutt inn det nøttebrune smøret.
  7. La røren stå på kjøkkenbenken i 30-40 minutter før du steker vaflene.
  8. Server vafler med en god iskrem og karamell.


28.10.2020 09.49.00