Vegetarburger

    Vegetarburgere er et godt alternativ til den typiske burgeren vi er vant til. Denne vegetarburgeren er laget med søtpoteter og kikerter som gjør den skikkelig saftig.

    Vegetarburgere er et godt alternativ til den typiske burgeren vi er vant til. Denne vegetarburgeren er laget med søtpoteter og kikerter som gjør den skikkelig saftig.

    4 store burgere
    60 min
    Glutenfri

    Ingredienser:

    • 685 g søtpotet
    • 3 dl kokte kikerter
    • 2 ss potetmel
    • 2 hvitløksfedd
    • ½ ts salt
    • 2 klyper pepper
    • 1 ts muskatnøtt
    • Skall fra ½ sitron
    • 4 skiver ost

    Avokadomos:

    • 1 moden avokado
    • Saft fra ½ lime
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper

    Ekstra:

    • Burgerbrød
    • Rødløk
    • Aioli
    • Tomat

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 210 grader. Skrell og kutt søtpoteten i medium store terninger. Stek i 20 minutter.
    2. Mos sammen kikerter og stekt søtpotet til du har en glatt mos. Bruk gjerne en stavmikser.
    3. Rør inn potetmel, presset hvitløk, salt, pepper, revet muskatnøtt og finrevet sitronskall.
    4. Varm opp olje i en stekepanne. Lag fire burgere (det er litt klissete) og stek dem til de er gyllenbrune på hver side.
    5. Ha over ost og sett dem i ovnen på 200 grader til osten smelter.
    6. Lag avokadomos ved å mose sammen avokado, lime, salt og pepper.
    7. Server burgerne i burgerbrød med avokadokrem, aioli, rødløk og tomat.