Vegetarburger

Vegetarburgere er et godt alternativ til den typiske burgeren vi er vant til. Jeg har laget denne vegetarburgeren på søtpotet og kikerter som gjør at den er alt annet enn tørr.

4 store burgere
60 min
Glutenfri

 

Ingredienser:

  • 685 g søtpotet
  • 3 dl kokte kikerter
  • 2 ss potetmel
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ ts salt
  • 2 klyper pepper
  • 1 ts muskatnøtt
  • Skall fra ½ sitron
  • Ost

Avokadomos:

  • 1 moden avokado
  • Saft fra ½ lime
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper

Ekstra:

  • Burgerbrød
  • Rødløk
  • Aioli
  • Tomat

 

Slik gjør du: 

 

  1. Forvarm ovnen til 210 grader. Skrell og kutt søtpoteten i medium store terninger. Stek i 20 minutter.
  2. Mos sammen kikerter og stekt søtpotet til du har en glatt mos (bruk gjerne en stavmikser)
  3. Rør inn potetmel, presset hvitløk, salt, pepper, revet muskatnøtt og finrevet sitronskall.
  4. Varm opp olje i en stekepanne. Lag fire burgere (det er litt klissete) og stek dem til de er godt gyldne på hver side.
  5. Ha over ost og sett dem i ovnen på 200 grader til osten smelter.
  6. Lag avokadomos ved å mose sammen avokado, lime, salt og pepper.
  7. Server burgerne i burgerbrød med avokadokrem, aioli, rødløk og tomat.


02.06.2020 08.49.00