Vegetarburger i Airfryer

Porsjoner: 4

Forberedelsestid: 20 min

Tilberedningstid 26 min

Tilbehør: stekerist

 

Ingredienser:

100ml vann

4 spiseskjeer melk

1 spiseskje honning

21 gram gjær

50g smør

250g grovt mel

1 spiseskje melk

3 egg

1 teskje sesamfrø

250g gulrøtter

150g squash

3 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 teskje sennepsfrø

0.5 teskje fersk timian

100g fullkorn havregryn

100g ost

30g pinekjerner

1 klype salt og 1 klype pepper

 

Fremgangsmåte:

1. Hell varmt vann, melk med romtemperatur samt honning i en bolle. Smuldre opp gjæren og rør den godt inn. La det stå i 5-10 minutter

2. Tilsett salt, smør, mel og ett egg og kna det godt. Del deigen i like deler, form dem til hamburgerbrød og legg dem på et bakepapir strødd med mel. La dem stå i ca. 45 minutter i romtemperatur

3. Visp melken og eggene og pensle dem på hamburgerbrødene. Dryss sesamfrø over

4. Stek hamburgerbrødene i Airfryeren:
Tid: 17 min
Temperatur: 180 grader

5. Riv de skrellede gulrøttene, squashen og sjalottløken i en foodprocessor. Mal hvitløken til en farse i en morter sammen med sennepsfrøene og timianen

6. Bland deretter havregryn, egg, revet ost og ristede pinekjerner i farsen og la den stå i 20 minutter

7. Smak til med salt og pepper og form farsen til burgere

8. Stek hamburgerne i Airfryeren:
Tid: 9 min
Temperatur: 160grader

 


28.10.2020 13.12.24