Vegetarburger i Airfryer

    Hvordan lage digge vegetarburgere i Philips Airfryer, steg for steg

    Porsjoner: 4

    Forberedelsestid: 20 min

    Tilberedningstid 26 min

    Tilbehør: stekerist

     

    Ingredienser:

    100 ml vann

    4 ss melk

    1 ss honning

    21 g gjær

    50 g smør

    250 g grovt mel

    1 ss melk

    3 egg

    1 ts sesamfrø

    250 g gulrøtter

    150 g squash

    3 sjalottløk

    1 fedd hvitløk

    1 ts sennepsfrø

    0.5 ts fersk timian

    100 g fullkorn havregryn

    100 g ost

    30 g pinekjerner

    1 klype salt og 1 klype pepper

     

    Fremgangsmåte:

    1. Hell varmt vann, romtemperert melk og honning i en bolle. Smuldre opp gjæren og rør den godt inn. La det stå i 5-10 minutter

    2. Tilsett salt, smør, mel og 1 egg og kna det godt. Del deigen i like deler, form dem til hamburgerbrød og legg dem på et bakepapir strødd med mel. La dem stå i ca. 45 minutter i romtemperatur.

    3. Visp melken og eggene og pensle dem på hamburgerbrødene. Dryss sesamfrø over.

    4. Stek hamburgerbrødene i Airfryeren:
    Tid: 17 minutter
    Temperatur: 180 grader

    5. Riv de skrelte gulrøttene, squashen og sjalottløken i en foodprocessor. Mal hvitløken til en farse i en morter sammen med sennepsfrø og timian.

    6. Bland deretter havregryn, egg, revet ost og ristede pinekjerner i farsen og la den stå i 20 minutter.

    7. Smak til med salt og pepper og form farsen til burgere.

    8. Stek hamburgerne i Airfryeren:
    Tid: 9 minutter
    Temperatur: 160 grader