
Crispy kyllingbowl med mango og srirachamayo
En snadderbolle full av godsaker. Her får du crunch, kremet dressing og masse friskhet.
2 bowls / Gluten / 35 min
INGREDIENSER:
- 200 g kyllingfilet i skiver
- 1 egg pisket
- 3 dl cornflakes knust
- Solsikke eller rapsolje til fritering
- Dressing:
- 3 ss majones
- 1 ss sriracha
- 1 ts Kikkoman soyasaus
- 1 ts akasiehonning
ØVRIG:
- Kokt ris
- ½ mango
- ½ agurk
- Litt koriander
- Litt spirer
- 2 ss Edamamebønner
FREMGANGSMÅTE:
- Det første du kan gjøre er å ha cornflakes i en pose. Bruk gjerne en kjevle og knus cornflakes til små små biter. Hell over i en skål.
- Varm opp olje i en stekepanne (du ska ha ca 3 cm med olje) til den er varm.
- Dypp kyllingen i egg så i cornflakes og friter i den varme oljen til kyllingen er gjennomstekt (det går ganske fort).
- Lag dressingen ved å røre alle ingrediensene sammen.
- Kok frosne edamamebønner etter pakkens anvisning.
- Ha kokt ris, så mye du ønsker, mango i terninger, agurk i biter, edamamebønner, spirer og koriander i en stor bolle. Ha over kylling og dressing.
- Jeg liker å ha litt soyasaus over risen.