Kyllingwrap med hjemmelagde tortillalefser

    Hjemmelagde tortillas er utrolig godt, så hvis du har tid så kan det virkelig anbefales å teste det ut. Her får du også saftig kylling og deilig dressing.

    Hjemmelagde tortillas er utrolig godt, så hvis du har tid så kan det virkelig anbefales å teste det ut. Her får du også saftig kylling og deilig dressing.

    6 tortillas / Gluten / 60 min

    INGREDIENSER:

    Hjemmelaget tortilla:

    • 200 g hvetemel
    • 1 ts salt
    • 1 ts bakepulver
    • 60 g romtemperert smør
    • 1,25 dl kokende vann

    Dressing:

    • 2 avokadoer
    • 2 ss basilikum
    • 1 ts tahini
    • 1 ss olivenolje
    • 1 klype salt
      1 hvitløksfedd
    • ½ ts hvitløkspulver
    • Saft fra ½ lime

    Kylling og tilbehør:

    • 2 store kyllingfileter med skinn
    • 100 g revet cheddar
    • 2 never ruccola
    • 1 eple
    • 2 hoder hjertesalat

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Start med å lage deigen til lefsene. Rør sammen alle ingrediensene og elt sammen en smidig deig. La den hvile under et fuktig håndkle i minst 15 minutter.
    2. Salte og pepre skinnet på kyllingen. Varm olje i en stekepanne på høy varme og stek kyllingen med skinnet ned til det er sprøtt.
    3. Stek videre i ovnen på 170 grader varmluft i 13 minutter.
    4. Lag dressingen ved å kjøre sammen alle ingrediensene til en krem. Bruk gjerne en stavmikser eller liten blender.
    5. Del tortilladeigen i 6 emner og kjevle ut ett og ett emne til veldig tynne leiver.  Bruk litt mel så deigen ikke setter seg fast.
    6. Varm en panne på middels varme (gjerne en jernpanne/støpejernspanne om du har). Ha i litt olje.
    7. Stek 1 og 1 lefse til de har gylne flekker på hver side.
    8. Server tortillalefsene med kremen, kylling skåret i biter, revet cheddar, ruccola, hjertesalat og eple i tynne skiver.